How high (height-wise) ska oljan vara för stekning av kyckling?

0

Jag trodde att stekt kyckling ska ha tillräckligt med olja för att steka den, men jag har sett mycket recept som diskuterar för att steka kycklingen i x-tiden, sedan vända och steka på y-tiden.

Betydar detta för recept som innebär att kyckling i friterar vi inte vill ha oljan för hög (höjdvis), eller gör den skillnad även om den är helt täckt med olja för att laga mat på varje sida.

    
uppsättning Iancovici 05.01.2018 13:07

3 svar

4

Stekt friter och grunda steka båda arbetena. Hemma, när man använder olja i en wok (säkraste sättet på grund av de sluttande sidorna), vrider jag om oljan är djup eller grund. Det här är bara för att säkerställa att du bläddrar. För grunt, skulle jag använda en mängd olja som är minst hälften av kycklingens tjocklek.

    
svaret ges 05.01.2018 13:10
2

Stekt kyckling betyder inte en (djupfett) friterare. Det betyder bara stekt i olja. Du kan steka den i en panna med bara en liten mängd olja och vrid kycklingen eller fördjupa den i en djupfettfryare (eller djup pan). Fördjupa behöver mycket olja, så hemma är det vanligt att använda en pan (eller wok) och vända.

    
svaret ges 05.01.2018 18:06
0

Såvitt höjden går, försöker jag använda så lite olja som möjligt eftersom det känns slöseri med mig (personliga preferenser). Vad som fungerade för mig med grunt stekning i det förflutna var att lägga till tillräckligt med olja för att belägga botten av pannan och sedan lite mer. Mer specifikt ca 1-2 cm olja.

    
svaret ges 01.02.2018 16:05