Can en besökare till Storbritannien jobbar som volontär?

7

Någon vill besöka sin familj i Storbritannien i ca 4 eller 5 månader. De har en inträdesavgift giltig i 6 månader. Värdfamiljen är starkt inblandad i religiösa aktiviteter i deras samhälle.

Som en del av sitt besök vill personen göra frivilligt arbete i samhället. De får inte betala, men deras lunch tillhandahålls som en artighet. Är det bra för besökaren att göra frivilligt arbete i detta sammanhang?

    
uppsättning Gayot Fow 22.02.2015 07:08

2 svar

13

Play of Play 23 feb 2015

Hemmakontoret har utarbetat en uppsättning väsentligen reviderade besökarregler som kommer att läggas inför parlamentet denna torsdag (26 februari 2015). De nya reglerna, tillsammans med den nya vägledningen, kommer att svara på frågor som dina med mycket mer klarhet och upplösning än gällande regler / vägledning. Reglerna kommer att presenteras på Hansards webbplats denna fredag (27 feb 2015) och aktiveras i april. Hemkontorets webbplats uppdateras under mars.

En del av de nya reglerna kommer att introducera volontärarbete som en tillåten aktivitet för besökare (turister). Specifikt ...

Rule

incidental volunteering for up to 30 days at a registered UK charity;

Tolkning

"Incidental" används här för att betyda att volontärarbete inte är huvudsyftet med besöket. Om huvudsyftet med ditt besök är att göra frivilligt arbete, kommer du inte att kvalificera dig.

"registrerad brittisk välgörenhet" betyder en organisation som listas på brittiska välgörenhetsregistret . Oxfam , till exempel, är listad i registret, så en besökare kan göra upp till 30 dagar frivilligt arbete på Oxfam så länge som Volontärarbete är oavsiktligt för personens besök.

Ett annat exempel är Världsmöjligheter på ekologiska gårdar (WWOOF). Deras inträde i välgörenhetsregistret är här .

Välgörenhetsregistret har en sökfunktion som gör att användarna kan avgöra om en viss organisation har en notering eller inte. Om du inte hittar en organisations registrering, betyder det att de inte kvalificerar.

OBS : Även om volontärarbete kommer att tillåtas, kan en besökare inte fungera som direktör eller förvaltare eftersom dessa roller förekommer i annan lagstiftning.

OBSERVERA : De nya reglerna aktiveras i april 2015, du kan inte dra nytta av dem fram till den tiden.

OBSERVERA : Som alltid tar det lång tid för alla att lära sig om nya regler (inklusive invandringsofficer), så det rekommenderas att skriva ut den relevanta texten (när den publiceras på Home Office site) och bära den med dig. Reglerna kommer att läggas ut på Immigration Rules i april 2015. Guiden kommer att läggas ut på IDI webbplatsen.

OBSERVERA : En notering på välgörenhetsregistret är inte nödvändigtvis en permanent sak. Om organisationen förlorar sin registrering måste du sluta frivilligt där eller möta eventuella sanktioner.

Det finns ytterligare ändringar som påverkar besökare, men det handlar oftast om företagsbesökare. Slutligen informerades den brittiska juridiska gemenskapen om dessa förändringar för två veckor sedan genom ett brev som skickades från hemkontorets policyenhet; De borde vara redo nu för att ge råd om du behöver det.

lägger till 26 feb 2015

Såsom lagts fram för parlamentet tidigare idag är de nya reglerna här . Den relevanta texten till denna lag är ...

A visitor may undertake incidental volunteering, provided it lasts no more than 30 days in total and is for a charity that is registered with either the Charity Commission for England and Wales; the Charity Commission for Northern Ireland; or the Office of the Scottish Charity Regulator.

    
svaret ges 24.02.2015 15:16
6

Jag antar att personen du nämner har ett 6-månaders familjevisumvisum. Den statliga sidan om do's och dont's säger att med denna typ av visum kan du inte arbeta eller bära ut något företag:

What you can and can’t do

[...]

You can’t:

  • work or carry out any business

I mina ögon lämnar detta avsiktligt vagt för att tillåta myndigheterna att tillräckligt vinkla rum när man tillämpar regeln. Sammanfattningsvis är den offentliga webbplatsen inte till någon hjälp i det här fallet.

Jag hittade emellertid några relevanta sidor i frågan. Tråden på detta expat-forum diskuterar samma fråga, och den slutsats som dras där är att du kan inte göra något arbete, betalt eller obetalt, om du kommer in i Förenade kungariket på ett 6-månaders Visitor Visa . Det underliggande antagandet är att volontärarbete kvalificerar som arbete, och att genom volontärarbete skulle personen ta bort samma möjlighet från en annan laglig brittisk arbetare.

Dessutom finns förekomsten av en dedikerad Tier 5 Charity Worker Visa som tillåter dig att utföra obetalt frivilligt arbete för en välgörenhet innebär att sådana aktiviteter inte kan utföras på Visitor Visa.

På samma sätt noterar den brittiska WWOOF-webbplatsen att folk på en allmän besökare (turist) visum nekas inresa i Storbritannien, när det anges att syftet med deras besök på WWOOF. Naturligtvis är WWOOF'ing inte nödvändigtvis volontärarbete, men jag trodde att jag skulle lägga till det ändå för fullständighetens skull.

    
svaret ges 22.02.2015 16:56