Varför är mycket vatten dåligt för septik, och hur kan jag ta långa duschar utan att skada det?

3

Jag köpte nyligen mitt första hem som har septik, efter 26 års levande med avlopp. Jag har hört att det är dåligt för systemet att sätta mycket vatten i septiken på en gång, men jag är förvirrad över varför. Som jag förstår, pumpar septiktanken vätskor och annat brutet material in i utlakningsfältet, så vattnet ska gå direkt in i fältet.

På grund av ett kroniskt smärtstillstånd som en följd av en bilolycka tar jag rutinmässigt 2 timmars varma duschar för att kunna använda min nacke för en hel arbetsdag. Med ett vanligt duschhuvud betyder det att jag kör cirka 250 liter vatten genom septiksystemet. (Och ett lågflödes duschhuvud kommer inte att få mig det tryck som jag behöver hjälpa till med min nacke.) Ur miljösynpunkt är jag inte alltför bekymrad - jag tömmer trots allt i princip vattnet min brunn och lägger den tillbaka i marken 100 meter bort i bakgården, så den ekologiska påverkan borde inte vara så illa - men jag är orolig att jag på något sätt skadar mitt system.

Skulle det här skada septiksystemet? Om så är fallet finns det något jag kan göra (kanske genom att ändra min rörmokare och göra något annat med duschavloppsvatten) för att undvika skador?

    
uppsättning David Pfeffer 08.01.2014 13:29

6 svar

5

Det liknar att ändra vattnet på en tank av fisk, inte riktigt men den bästa jämförelsen jag tänker på på platsen. Ditt septiska system fungerar genom naturlig nedbrytning med hjälp av bakterier, överraskande lik din mage. Att sätta så mycket vatten i ett septikt fält på en gång kan störa sönderdelningsprocessen genom att "chocka" systemet eller översvämma / skaka det och flytta bakterierna bort från deras matkälla. Det finns företag och tom lägenhetskomplex som använder septik så det beror helt på storleken på ditt system och om / hur mycket du ger dig systembakterier (det finns en hel del produkter för detta). Om du tycker att du själv behöver pumpa din septik för ofta, eller alls beroende på systemet, så skulle jag titta på att komplettera den med några produkter.

    
svaret ges 08.01.2014 17:09
2

Det enda problemet jag kunde förutse är en övermättnad av marken, där det inte kommer att ta på sig någon av de utflöden som den är avsedd att göra. Om du har varit där i 6 månader och inte har några tecken på problem vid utlakningsfältet, borde det inte vara något problem. Utlakningsfält ska utformas för mängder badkar och handfat i hela huset som dumpar i det.

Jag har haft septisk hela tiden de senaste 24 åren och inga problem med min. Jag kör inte en stor volym genom det, det finns bara 3 av oss här. Det är ett 1989 hus med 3BR och 1 1/2 bad. Det ser ut som att dina hanterar det bra om du inte ser några problem utanför.

Vatten på egen hand kommer inte göra någonting åt det. Det som går ner med vattnet som kommer, jag menar matfett eller olja, vilket är det värsta och icke biologiskt nedbrytbara materialet. Använd inte skräpavfall med septik, men jag har hjälpt till att bygga hus där ägarna måste ha en bortskaffare, på begäran, då måste de begå sig att pumpa ut det ibland, eftersom det i viss mån är fungerar som en behållare.

    
svaret ges 08.01.2014 14:12
1

Jag byggde mitt hus 1990 och hittills har det aldrig varit några utfärdanden med min septiktank och ingen pumpning. Jag tror inte på annonserna som säger att det ska pumpas vart femte år eftersom det bara tar bort allt bra stuf då behöver du bygga upp en ny matleverans och rätt mängd bakterier igen och jag har 2 bad en dag sedan min bilolycka i mitt Jaccuzzi-badkar för att alliera smärta och fortfarande inga problem under de senaste tre åren. Eftersom vattnet går ner är avloppet ganska varmt när det kommer in i den primära tanken ca 6 "från barriären till sekundären, jag är ganska säker på att de flesta bara flyter över och när spolning på toaletten tror jag att fasta ämnena sjunker ändå och maten droppar där det borde plus jag lägger till en aktivator varje par månader för att hålla bakterierna höga.

För dem som inte använder sin plats mycket som stugor och en butik som inte får mycket mat, tror jag inte tillräckligt med mat för bakterierna och bakterierna dör av och om du inte fortsätter att lägga till aktivator, septik kan inte fungera som det borde För livet av mig ser jag inget fel med skräpavfall så länge det bara mat matas upp när det går ner och en av de största sakerna är en riktigt bra utlakningsbädd. Minis gjorde på en gammal grusväg på toppen av kursen aggrigerar som dränerar mycket snabbt så jag tvivlar på att jag någonsin kommer att se problem men om det är i mer av ett leraområde och vatten inte kan komma undan med mycket överskott av vatten skulle det göra hela systemet till en halvhållare i sin egen sätt.

    
svaret ges 04.02.2016 20:40
1

Det kallas hydraulisk överbelastning i septikaffären. Ditt system är utformat för att göra en viss g.p.d (gallon per dag). De flesta hones är utformade av en 500 gpd regel som är hem under 2500sqft. Om du duschar i 2 timmar och i dessa 120 min säger att du använder 2 gallon per minut i duschen har du använt 240 gallons kapacitet för systemet för den dagen. Kom ihåg att den genomsnittliga personen använder 50-70 liter vatten om dagen. Det är toalett, tvätt, dusch, tvätthänder, dricksvatten osv. Så om det finns 5 andra personer i huset måste du ta hänsyn till det. Också bara för att det är nominellt för eller konstruerat för 500 gpd betyder det inte att du ska springa det vid 500 gpd. En bil kommer att göra 6000 varv per minut men kör det vid en månad utan stopp och berätta vad som händer. samma princip.

    
svaret ges 07.03.2017 17:45
0

För mycket vatten tvättar marken till utlakningsfältet där det blockerar det. Ju längre vatten och jord sitter desto bättre sätter det sig eller flyter beroende på vad det är. Endast vattnet skulle komma ut i läskfältet i ett ordentligt system om du inte kör för mycket vatten för fort. Saken att göra är att köra ditt duschvatten ute i det egna avloppsområdet, men det får inte tillåtas var du är. Används för att kallas grått vatten system. Titta upp det.

    
svaret ges 06.05.2018 03:24
-2

För två år sedan köpte jag ett hus med ett septiskt system som inte hade rengjorts ute i trettio år. När det regnade luktade gården som en cesspool; det var otäckt. Tydligen var lekfältlinjerna och tanken så fulla, när killen pumpade ut tömde tanken tömde linjerna direkt tillbaka i tanken och fyllde på den igen. Det tog tre laster ut för att få ner det nära botten: varken billigt eller vackert.

Min erfarenhet hittills är detta: om jag tvättar för många massor av tvätt kommer min gård att bli "squishy" som min barnbarn säger. Det börjar börja luktas. Jag misstänker att jag tvingar gunky grejer in i min trädgård ut ur septiktanken innan det har haft en chans att bryta ner. Min son har ett nytt septiskt system och har inga problem med sin vattenbelastning ... så länge han har tillräckligt med grässkydd för att hålla överflödigt vatten från att sätta av sina septiska larm. Det kan bero helt på din tankens ålder och om det har alla nya klockor och visselpipor eller inte.

    
svaret ges 10.03.2017 15:31