Pris på golflektioner: hur mycket är för mycket?

Golflektioner är en bra investering - en rekommenderad investering - för alla nybörjare eller någon golfare som vill ha hjälp med att förbättra sitt spel. Men hur mycket kostar de? Hur mycket pengar måste du skicka ut för att få ett bättre samarbete med en golfinstruktör?

Golflektioner med en certifierad instruktör - en PGA eller en LPGA-lärare - har ett brett utbud av kostnader. Den låga delen är vanligtvis runt $ 25 till $ 30 per lektion, och high end ligger över $ 100 till $ 150 och högre per lektion. För berömda instruktörer - de som arbetar med turnéproffs eller visas på TV eller på "bästa av" listor över golfinstruktörer - kan det bli mycket dyrare. (Exempel listade nedan.)

Ett sätt att få rabatt på kursen per lektion är att anmäla sig till en serie lektioner, till exempel ett paket med sex lektioner.

Ett annat sätt att sänka kostnaden är att leta efter grupplektioner som ibland erbjuds av golfanläggningar eller av lokala utbildningsinstitutioner (till exempel samhällskollegier eller fortbildningsprogram). Grupplektioner ger dig inte en-till-en-instruktion för en individuell lektion, men de kan verkligen hjälpa (både ditt spel och din pocketbook).

Privata lektioner och grupplektioner har båda styrkor som instruktionsmetoder. Privata lektioner möjliggör uppföljningsbesök under en tidsperiod - en byggsten för att lära sig golf. Grupplektioner är mindre formella och kostar vanligtvis mycket mindre än ett antal en-mot-en lektioner.

Golfskolor är ett annat alternativ. Golfskolor är typ av en kombination av privatlektion och grupplektion: Du lär dig vanligtvis i en gruppinställning, men instruktionen är intensiv, med mycket en-mot-en-tid med lärare. En topp golfskola som erbjuds av en "instruktör" kommer att bli väldigt dyr.

Faktorer som påverkar kostnaden för golflektioner

Det finns många faktorer som påverkar hur mycket en individuell golflektion kostar. Några faktorer som bestämmer vad instruktörer tar ut inkluderar:

 • Instruktörens upplevelse och berömmelse. Uppenbarligen kommer David Leadbetter att ta ut mer än den vänliga klubbproffs som arbetar på din lokala kommunala kurs.
 • Anläggningen där golfproffs fungerar. Inte alla golfinstruktörer är anslutna till en golfbana, klubb, utväg eller träningsanläggning. Men de flesta är det. Hur dyr (eller lyxig) anläggningen är kan indikera hur dyra lektioner kommer att bli från en av anläggningens proffs. En lärarproffs som arbetar på en kurs där greenfee är $ 175 kommer sannolikt att ta ut mer för lektioner än en som arbetar på en kurs med $ 40 greenfee.
 • Varaktighet. Golflektioner erbjuds vanligtvis under 30 minuter, 45 minuter eller 60 minuter. En 60-minuterslektion från ett billigare proffs kan mycket väl vara billigare än en 30-minuterslektion från ett dyrare proffs. Det lönar sig att ringa runt och jämföra både lektionens längd och priser.

Det finns andra faktorer som kan påverka priset, men du får bilden.

Vad lärdomarna från de berömda golfinstruktörerna kostar

Golfinstruktörerna vi ser på tv, de som arbetar med proffsen - Butch Harmons och David Leadbetters - är nästan alla tillgängliga för att ge lektioner till "vanliga" golfare också. Men de tar mycket betalt.

Varannan år sammanställer Golf Digest en ranking av golfinstruktörer som kallas "50 bästa lärare i Amerika". Och de listar hur mycket var och en av dessa instruktörer tar ut för lektioner.

På rankingen 2015-2016 debiterade endast en instruktör på topp 50-listan mindre än $ 100 per timme. många debiterade $ 300 eller mer per timme. (Återigen, kom ihåg att proffsen på dina lokala offentliga kurser mycket sannolikt kommer att ta ut mycket mindre än dessa berömda instruktörer.)

Här är de 10 bästa instruktörerna på Golf Digests ranking 2015-16 och deras priser enligt tidningen:

 1. Butch Harmon, 1,000 dollar i timmen
 2. Chuck Cook, $ 300 i timmen
 3. Jim McLean, 750 dollar i timmen
 4. David Leadbetter, 3,500 3 dollar för XNUMX timmar
 5. Mike Bender, 300 dollar i timmen
 6. Mike Adams, 325 dollar i timmen
 7. Jim Hardy, 5,000 dollar för en hel dag
 8. Martin Hall, 200 dollar i timmen
 9. Todd Anderson, 375 dollar i timmen
 10. Hank Haney, 15,000 XNUMX dollar för en dag

Och Haney är inte ens den dyraste läraren på listan - avgiften för Dave Pelz är 20,000 XNUMX dollar per dag.

Kom bara ihåg: Golflektioner kan vara väldigt dyra, men de behöver inte vara det. Fråga runt på de golfbanor och träningsanläggningar du använder; besöka webbplatser för klubbar i dina områden; ring runt och jämför priser.