Hur kan två personer med Eurail och Interrail passera boka samma tåg och stanna tillsammans?

6

Tänk på två personer: en EU-medborgare och en indian som kommer i EU för att besöka ett par länder.

Enligt den här sidan ( och om jag inte saknar något) skulle EU-medborgaren få ett Interrail-pass, medan den indiska personen skulle få ett Eurail-pass.

An Interrail Pass can only be used by European citizens and official residents. Non-European citizens can use a Eurail Pass instead, available from Eurail.com. If you aren't a European citizen, but you can prove that you live in Europe, you can use an Interrail Pass.

Nu antar vi att de två vännerna vill åka från Paris till Berlin med tåg. Hur kan de få plats i tåget för att stanna tillsammans?

    
uppsättning Ionică Bizău 03.04.2018 11:02

1 svar

9

Fördelningen varierar från land till land, men i allmänhet finns det tre klasser av tåg som du kan stöta på:

1. Tåg utan platsbokning. Detta inkluderar lokala och regionala tåg nästan överallt, och en bråkdel av långdistansbanor som varierar per land.

För dessa går du ombord på tåget och hoppas att hitta två lediga platser nära varandra.

2. Transportera med platsbokning, men utan tillägg för passhållare. I vissa länder faller många långdistansbanor i denna kategori.

Gå upp till biljetträknaren och säg "vi behöver två platser för sådant och sådant tåg". Om personen vid räknaren frågar om du behöver också biljetter, säg "nej tack, vi har redan passerat". Du - liksom resenärer på vanliga biljetter - behöver ofta betala en (generellt liten) separat avgift för bokningen.

Beroende på plats är det ofta möjligt att köpa bokningen från en biljettmaskin, vilket ger dig möjlighet att själv välja platser. Försök plocka runt i skärmmenyerna för att se om det erbjuder det; om inte bara gå till den bemannade biljetträknaren.

I vissa länder har många tåg valfria platser där du kan välja mellan metod (1) och (2) själv, beroende på hur långt du lägger dina planer och hur mycket det är skulle förstöra din dag att behöva stå. Om du väljer metod (1) riskerar du att stöta på de platser du hittar av personer som har reserverat det. Om du väljer metod (2) riskerar du att upptäcka på dagen själv att tåget är allt utom tomt och känner att priset på bokningen var bortkastad.

3. Tåg som kräver tillägg för passhållare. Dessa inkluderar de flesta höghastighetståg och kräver i allmänhet också bokningar i förväg. Ibland är antalet passhållare på varje tåg begränsad.

Gå upp till biljetträknaren och säg "Vi skulle vilja gå på ett sådant tåg. Jag har passerat A och min vän har passerat B. Finns det några platser kvar som du kan sälja oss?"

Att ha olika typer av pass är inget hinder för att reservera platser bredvid varandra, förutsatt att det finns några fria sätepar kvar att sälja alls. Om det inte finns, måste du välja mellan att få separata platser eller resa vid en annan tidpunkt. (Eller om du känner dig splurgy, frågar om uppgradering till 1: a klass och / eller köp av fullpris biljetter skulle hjälpa till).

    
svaret ges 03.04.2018 13:47