Ceramic cup verkar vara knäckt internt, är det säkert att använda?

3

Jag har en stor keramisk soppkopp som verkar vara internt skadad efter sköljning med kallt vatten medan det är varmt:

Är den här koppen fortfarande säker att använda, eller är det sannolikt att det går sönder eller annars misslyckas under användning?

    
uppsättning bwDraco 30.12.2013 23:34

5 svar

5

Det kallas crazing. Det är en spricka eller spricka i emaljbeläggningen på koppen, inte en indikation på djupa strukturella brister.

Din kopp är osannolikt att misslyckas i den meningen att det går helt att bryta på grund av den galen i glasyren.

Å andra sidan kommer de att fläckas över tid och vara ful och svår att tvätta ut.

Om biten är gammal, kan glasyren innehålla bly, som kan läcka ut på grund av crazing. I så fall bör stycket definitivt kasseras.

Tekniskt sett kräver de flesta hälsokoderna galna porslin att kasseras, även om du kan bedöma din tolerans för risk.

    
svaret ges 30.12.2013 23:40
2

Ser galen . Ibland är det en dödsdom för en kopp, det betyder oftare att mörkfärgade vätskor kan sopa in i sprickorna och göra sakerna intressanta. Ibland är det inte ens det som händer, och du har bara en kopp med ett intressant mönster i glasyren.

    
svaret ges 30.12.2013 23:45
1

Det är säkert att använda. Jag har sett massor av koppar med liknande sprickor. Jag tror att de bara är i glasyren, inte i keramiken nedan. Men även om keramiken är lite skadad har jag aldrig haft någon av dessa raster i mina händer trots att du använt dem i flera år.

    
svaret ges 30.12.2013 23:39
0

Som någon som någonsin gjort något av keramik och har försökt att måla det vet, är keramik ett mycket poröst material som kommer att suga upp lite av vad som helst som rör ytan. Det är själva anledningen till att det behövs ett glas för att försegla det, för att göra det mat säkert, om vi vill göra något, som en kopp, från den. Om den keramiska koppen skulle lämnas olaglad, skulle det suga upp lite av det som sätts i det och vi skulle aldrig kunna städa det hela. Allt som blöts in i keramiken, skulle då växa mögel, fälla bakterier och så bli en hälsorisk. Det är anledningen till att de flesta hälsokoder kräver någon keramik som används för att servera mat eller dryck, till människor, för att kassera galna keramik. Krypningen (sprickor i glaset som förseglar keramiken) i en kopp ger oss ingen anledning att oroa sig för att koppen kan bryta och släppa varm vätska på en person, för det kommer inte att hända på grund av att man bara bråkar. Crazing är helt enkelt sprickor i glasrutan som förseglar keramiken under den, vilket gör det till en hälsorisk för någon som dricker från den. Vi bör vara försiktiga med att aldrig rabatta en hälsokod, som rediculous, helt enkelt för att vi inte kan förstå orsakerna bakom det. Dessa regler har inte varit godtyckligt tänkta att skapa besvär, eller svårigheter, för människor som serverar mat. De har skapats för att skydda oss av en risk för vår hälsa för verifierbara skäl.

    
svaret ges 29.08.2016 10:05
0

Sprickor i alla rätter håller bakterier så de är alltid osäkra. Använd aldrig diskar med några sprickor i dem för mat. Chips på kanter av tallrikar eller serveringsfat presenterar inte ett problem, men alla små sprickor utgör ett hälsoproblem och affischen är också exakt rätt om utlakning i sprickor och formar och färgning som resulterar. Om rätter har några sprickor, även små gnällor, bör du tänka på dem som osäkra för mat och ätande, någon form av mat, till och med torra livsmedel. Och det som är osäkert för människor är också osäkert för dina husdjur. Bakterier som du inte vet om kan vara dödliga. Därför är det viktigt för människor och husdjur att äta matlagda matar.

    
svaret ges 26.01.2017 00:14