Varför har min pavlova inte bakt ordentligt?

3

Min pavlova visade sig vara mjuk, klibbig och "snygg". Gulaktig vätska sippade ut ur den under och fortsatte efter bakning,

    
uppsättning TFD 01.01.2011 16:20

7 svar

3

Gooey är hur de är avsedda att vara på insidan, med ett tunt, skarpt och lättbrunt skal, annars är det en maräng

Grått är ett vanligt litet problem, det ska inte påverka det för mycket, och det kan korrigeras

Kolla in mitt inlägg om hur man gör dem Vad är det bästa sättet att göra en bra pavlova-bas?

    
svaret ges 21.05.2011 07:34
2

Det här svaret har några felsökningstips, inklusive gråtande problem: Vad är det bästa sättet att göra en bra pavlova bas?

Med tanke på att ditt var "snyggt" inuti, kanske det var underkokande i det här fallet?

    
svaret ges 01.01.2011 22:15
2

Den vanliga texturen är skarp utanför skorpan (som vanligtvis kollapsar och spricker lite - det här är en blowsy efterrätt, inte snyggt - även om den bryts i hälften när du flyttar den till en tallrik, bara skjut bitarna ihop igen och fortsätt) och en stabil kokad skuminredning, vilket ger lite tandmotstånd. Creme på toppen för att täcka defekter, skarp frukt att klä på. Passionsfruktmassa är en bra bas, det är ganska surt men med en bra smak.

Orsaker till att en pavlova kommer ut mjuk eller gråt - kom ihåg att de flesta gråter lite beroende på fuktigheten -

 • Overbeaten vita. Du bör slå med en stativblandare på ca 75% av maxhastigheten i högst 8-10 minuter eller riskera att skumstrukturen kollapsar och pavlova gråter. Börja med att lägga till socker på fast toppsteg ungefär 1 min 30s, ungefär en matsked per 20 eller så och sikta på att få allt på 6-8 minuter. Detta beror på att skummet bildar för många bindningar mellan proteinerna, dessa skärper och klämmer ut både luft- och vattenmolekylerna och lämnar för mycket fritt vatten i blandningen.

 • Oupplöst socker. Använd caster / fin granulat, syftar till att få allt på 8 minuter att slå. Om 10 minuter slår det ska lösas så att du inte kan känna korn om du gnuggar lite blandning mellan fingrarna.

 • Underkokt skum, osannolikt om instruktioner har följts.

 • Överkokning. Det är osannolikt om instruktioner har följts och ugns temperatur är korrekt.

 • Fuktighet - det här är den stora. Om pavlovas utsida är inte skarp är fuktighet den troliga syndaren. Om detta händer kan du lägga det i ett litet rum och köra en avfuktare, vilket hjälper lite. Att lämna upptäckt i kylskåp i flera timmar kan också hjälpa så länge som allt annat som kan förångas är täckt. I grund och botten om det är fuktigt, laga något annat.

 • Dessutom - mer mindre - lägg inte till vatten i receptet, det ber om problem om det är fuktigt. Glöm inte surkällan - vanligtvis 1 tsk vitvinäger eller skarp citrusjuice per 4 vita, vilket hjälper till att bryta svavelbindningar i äggproteinet så att skummet kan bildas.

  Att göra en pavlova är enkelt, och några tekniktips är allt du behöver. I viss mån spelar receptet inte mycket, det är tekniken som gör eller bryter den.

  Så vad du gör är:

 • Använd helst äggvita åtminstone ett par veckor gammalt, skum de till en större volym.
 • Undvik fett, använd en ren metallskål och beaters, ingen plast, ingen äggsprutor.
 • Ovnen förvärmd (min egen personliga misslyckande)
 • Ställ in timern i tio minuter. Börja slå på ca 75-80% av maxhastigheten på en stativblandare. Du kan använda en handhållen, men jag vet inte tiden för det. Börja med att lägga till socker på firmish peak-scenen, ungefär en och en halv minut. Jag använder en bordssked eller matsked och lägger till en rundad sked varje 15-20 år eller så, flyter den runt skålens nackkant för att undvika för mycket vikt på ett ställe.
 • Lägg till syra efter ett par skedar av socker.
 • Avsluta socker med 8 minuter att slå. Fortsätt att slå tills socker är upplöst - test genom att gnugga mellan fingrarna. Om du måste slå längre än 10 minuter riskerar du att kollapsa och lite gråt.

 • Vik in majsmjöl (stabiliserar den) och vanilj eller annat flytande smakämne om det används.

 • Häll på bakpapper på bricka i en grov cirkel ca 4 "hög och grovt släta toppen. Kok enligt anvisningarna. Detta bör innebära att du stänger av ugnen i slutet av tillagningen och lämnar i en stängd ugn tills den är kall.

 • När det är kallt, skift till en platt serveringsplatta. Det enklaste sättet att göra detta är att lyfta bakpappret med pavlova kvar på plattan. Rulla ena sidan av papperet under (mot plattan) och gradvis skala tillbaka från under efterrättsbasen.

  Detta läser länge, jag vet, men processen är faktiskt snabb och enkel.

  Skål

      
  svaret ges 25.12.2016 23:38
  1

  Jag tror att du klarar av äggvita och proteinstrukturen började bryta ner. Andra möjligheter: att inte tillsätta någon majsstärkelse eller annat stärkelse för att stabilisera skummet, eller att inte svalka sockret noggrant.

      
  svaret ges 01.01.2011 21:12
  1

  Gråt från vad jag förstår beror på att sockret inte är helt upplöst i slagfasen. Det ska inte finnas någon kornighet i blandningen när du går att baka.

      
  svaret ges 26.12.2012 21:55
  1

  Jag har just experimenterat och gjort min tredje pavlova. De två första visade sig vara en guldfärgad färg och lite mjuk trots att de smakade OK. Den tredje var vit och ser perfekt ut. Följde Delias recept plus tsk vinäger och tsk rosevatten. Värmugn till gasmärke 1. Placera pavlova i ugnen och minska temperaturen till 's' (långsam) i 1 1/2 timmar. Stäng av ugnen för att lämna dörren till att kyla och torka över natten.

      
  svaret ges 25.04.2016 23:51
  -1

  Jag är ganska säker på att jag läste någonstans att om du använde färska ägg snarare än äldre så finns det mer risk för att vätska suger ... hoppas det hjälper

      
  svaret ges 15.12.2016 22:30