Toilet spolas inte helt

0

Vår toalett American Standard installerad 1988 sköljer inte helt. Om vi skulle byta hela tanken skulle det springa som nytt eller ska det bytas sedan dess 17 år gammal.

    
uppsättning Marion 11.11.2015 17:19

2 svar

1

Toaletter går inte riktigt "dåliga" såvida de inte är knäckta eller rostade. Att byta internalerna kan vara en lösning men jag skulle ge en sak ett försök. Jag stötte på det här problemet för några år sedan och lösningen var ganska enkel. Få några bra rengöringslösningar och kanske några av de CLR-grejerna - de kemikalier som rengör kalciumavfall, rost och limskala. Applicera det generöst på undersidan av skålfälgen (där vattnet spolas i skålen). Låt det sitta och skrubba det så bra. Använd en liten skruvmejsel (eller ännu bättre - några spisspinnar) för att se till att alla hål är klara och helt öppna också.

Det som har hänt är att kalkskalan har byggt upp och delvis hindrar flödet av vatten i skålen. Detta kan orsaka en "skit" flush (punn avsedd).

Utöver detta finns det ett antal andra saker som kan vara problematiska - täppt / begränsat slöseri eller avluftningsrör (spolas vasken när du spolas?) eller som tidigare nämnts - toaletterna.

Lycka till.

    
svaret ges 10.02.2016 23:42
0

Om toaletten inte spolas helt kan tanken behöva mer vatten, eller "klaffventilen" släpper inte allt vatten ut ur tanken.

När tanklocket är av, titta på vattnet och klaffen när du spola. Om klaffen stängs för tidigt kan det behöva justeras sin höjd, eller det kan behöva bytas ut om den är sönder eller skadad på annat sätt.

Om klaffverkan ser bra ut, borde de gamla tarmarna ha ett sätt att justera "full" vattennivå. Om det har en "float" på en metallstångs ände, kommer en viss böjning av stången att öka vattennivån att höja flottören. Det kan också finnas en skruv för att höja spaken som flottören fäster på. Andra värdetyper kommer också att ge ett sätt att höja vattnet.

Byte av tarmar kan oavsiktligt höja vattennivån och också lösa problemet, men du borde inte behöva byta ut något om det fylls ordentligt och läcker inte.

    
svaret ges 11.11.2015 17:32