I Star Trek-roman "I.Q", var det en subtil referens till Star Wars-universum?

6

I novellen "I.Q" beskriver en medlem av "M" kontinuum ett universum där kända organiska varelser inte kände till mikroskopiska varelser som existerade symbioticaly inom dem. Faktum är att dessa mikroorganismer var den kontrollerande arten som inte var känd för den större. Detta påminner mig om "midichlorerna" som utgör styrkan, som styr Star Wars "universum".

Kan det vara en subtil omgång av Star Wars i författaren av författaren?

    
uppsättning chanjoo brown 19.01.2016 03:39

2 svar

8

Enligt Peter David är det helt tillfälligt . Att citera honom

We turned in the MS [manuscript] like a year before "Phantom Menace," so no. Just coincidence.

    
svaret ges 19.01.2016 14:49
5

Inget bevis

Observera att Phantom Menace släpptes teatervis den 19 maj 1999 på de flesta platser, medan ljudbokversion av I, Q släpptes första gången i september 1999.

Det betyder att ljudinspelningen skulle ha hänt före september 1999 (eller gjort mycket snabbt den månaden), vilket innebär att ett fullständigt manuskript av boken nästan säkert skulle ha varit tillgängligt för inspelningsändamål på sommaren. Detta lämnar bara en mycket kort tidsperiod mellan frisläppandet av Phantom Menace och slutförandet av I, Q .

Varken John de Lancie eller Peter David (medförfattare till romanen) har kommenterat offentligt om någon koppling mellan Star Wars och I, Q (midichlorer eller på annat sätt) .

Med tanke på tidpunkten och bristen på information, misstänker jag att det här är en tillfällighet i bästa fall.

    
svaret ges 19.01.2016 05:04