Tre berömda Star Wars-citat (som aldrig sa)

Berömda filmcitat upprepas så ofta att de genom en process av kulturell telefon ofta ändras och kommer ihåg. Det kan till och med vara felcitaten, inte själva citaten, som förankras i populärkulturen. Åtminstone tre av de mest kända Star Wars-filmcitaten är egentligen inte vad du tycker.

3. "kan kraften vara med dig."

Många människor har sagt "må styrkan vara med dig" i Star Wars-filmerna. Citatet är dock ofta felaktigt tillskrivet Obi-Wan Kenobi i "Ett nytt hopp." Så här säger Obi-Wan:

  • "Kraften kommer att vara med dig ... alltid."
  • "Luke, kraften kommer att vara med dig."
  • "Använd kraften Luke."
  • "Kom ihåg, Kraften kommer alltid att vara med dig."

"Må styrkan vara med dig", å andra sidan, uttalas först av general Dodonna före Death Star-striden i "Ett nytt hopp." Han Solo upprepar det i nästa scen, och det är det här ögonblicket - ett förslag om bandet med Luke som smyger sig på Han, som kommer precis i hälen av Han själviska vägran att hjälpa Alliansen - som gjorde linjen särskilt minnesvärd.

Många år senare, ur produktionssynpunkt, säger Obi-Wan äntligen "må styrkan vara med dig" till Anakin i både "Attack of the Clones" och "Revenge of the Sith." Eftersom folk har tilldelat honom citatet sedan 1977 och tänker att det kom från "Avsnitt IV" räknas det fortfarande som en berömd felcitat.

2. "Jag skulle hellre kyssa en wookiee!"

Han och Leias kärleks- / hatförhållande i "The Empire Strikes Back" producerade en hel del bra one-liners, inte minst som det ikoniska "I love you" / "I know." Leias snarkiga svar när Han anklagar henne för att ha känslor för honom - "Jag skulle hellre kyssa en Wookiee" - är en som ofta förekommer i listor över favoritcitat från Star Wars. Här är själva utbytet:

Han Solo: "Rädd att jag skulle gå utan att ge dig en adjöskus?"
Prinsessan Leia: "Jag skulle lika snart kyssa en Wookiee."
Han Solo: "Jag kan ordna det. Du kan använda en bra kyss."

Han svarar ofta ofta felaktigt som "Han [Chewbacca] kunde använda en bra kyss!" Eftersom Chewie har flög med Han i flera år och sällan ser sin fru, är det förmodligen också sant.

1. "luke, jag är din far."

Darth Vader avslöjande citat är förmodligen den mest kända linjen i alla Star Wars-filmerna - det ikoniska ögonblicket när Vader berättar sanningen för Luke om sin familjehistoria. Utbytet går så här:

Darth Vader: "Obi-Wan berättade aldrig för dig vad som hände med din far."
Luke Skywalker: "Han berättade nog för mig! Han sa att du dödade honom!"
Darth Vader: "Nej. Jag är din far."

"Luke" smög troligen in i det verkliga citatet för att "Nej. Jag är din far", inte ur så sammanhang, inte är så påverkande eller igenkännlig. "Luke, jag är din far", å andra sidan, är omedelbart uppenbart som en linje från Star Wars (även om du inte gör rösten, även om den här linjen vanligtvis citeras för att människor vill prova sin efterlikning av Darth Vader). Som ett resultat har "Luke" -versionen blivit en av de mest minnesvärda filmcitaten genom tiderna.

Felaktigt citat har till och med gjort det till Star Wars-kanonen. I radiodramatiseringen av "The Empire Strikes Back" säger Vader, "Nej, Luke. Jag är din far," och i "Jedi Search" av Kevin J. Anderson (1994) kommer Luke ihåg att Vader sa "Luke, Jag är din pappa." Försök använda det som ditt försvar nästa gång du blir felaktig att citera linjen.