How kan en person med begränsad styrka pry inbäddade timmer ur marken?

1
  • Jag trodde det var tydligt och följs upp kommentarer klargör, styrelserna är begravda i 4 "lera med bara 2" visar hur skulle en person med begränsad styrka ta bort brädorna?

* EDIT ** (för att lösa frågor / för tydlighet):

Tack alla. Jag är ledsen att jag inte var tydligare. Brädorna är tunna sidor uppåt - så om det är en 2x4, skulle ungefärligt djup vara 4 ". Det är den smala sidan 2": det är delen synlig. När det gäller den "horisontella" förvirrade jag verkligen saker där: jag menade bara att jag har dessa långa smala brädor sänkt ca 4 "i marken och kör ungefär 40 meter över min gård totalt. Och det är vad som fäller vattnet: det pooler i nedre liggande områden, speciellt där två brädor möts. Jag kan inte lägga upp en bild nu, men kommer att göra om det fortfarande behövs de närmaste dagarna.

Planerar att gräva runt brädorna och letar efter en rekommendation för ett verktyg som 1) är tillräckligt smal för att kila 2-4 "i marken (efter gräva) under den smala delen av brädet (ca 2" ).

Är det bättre? igen, ursäkta. Förhoppningsvis har jag inte förvirrat saker ännu mer.

Jag flyttade in i en hyra där den tidigare hyresgästen hade börjat ett däckprojekt som han inte slutförde. Han lämnade sig bakom 2x4s (jag tror - de är ca 2 "breda och jag antar 4" djup) fast i djupet i marken: minst 40 meter vertikalt över hela gården. Det är krossat på vattenflödet och jag planerar att plantera en gräsmatta i sommar; Jag bor i nordväst och har bara lera pölar i slumpmässiga ställen över hela gården.

Dessutom är jag ganska svag - en 43-årig kvinna utan muskler :). Försöker hitta de bästa möjliga redskapen för att göra det här (även om jag är på en seriös budget).

Jag tror att jag behöver en tung, lång pry bar och, naturligtvis, en spade. Jag har bara en rudimentär förståelse av utomhusverktyg, så förlåt mig i förväg.

PRY BAR / WRECKING BAR Vet att något längre kommer att ge mer hävstång, men måste också se till att det kommer att kunna kuga under dessa brädor, och det är inte för tungt att använda. Jag tror att det jag behöver är en "platt prybar", men jag har hittat webbplatser som listar som 30 typer prybars, och ingen verkar helt påpekad för projektet. Finns det ett bättre genomförande? Med tanke på något som Stanley 55-525 15-tums Super Wonder Bar Pry Bar . Är det bra för detta ändamål, eller ska jag leta efter en längre modell? Verkligen loathe att spendera mer än $ 20 eftersom det här inte är något jag kommer att fortsätta att använda.

SKYFFEL Kommer att komma ut i regnet när jorden är våt och gräva innan jag använder prybaren. Jag antar att en standard runda spade är bäst för det: är det något speciellt jag borde leta efter med tanke på min svaghet / otillräcklighet? Något som är lätt, med bättre hävstång? Villig att spendera mer för detta eftersom jag använder det på ett löpande sätt.

    
uppsättning Jessica Davis 30.01.2018 05:30

2 svar

2

Jag skulle använda en spade och en kort bit av trä. Kör skoveln under 1 ände på brädet som ska lyftas med spaden, när änden lyfter upp glid ner en kort bit av 2 × 4 eller annat skrot ved att gå ner och repetera. Jag bor också i PNW och ibland hänger träet i leran, om det görs medan det är vått bör det inte behövas en förslitningsbar. Ett konstant drag på skovelhandtaget ska spränga det ur lera. En av mina barnbarn hade 5-6 bågstänger för en fort ner vid vår bäck 1/2 täckt med lera, jag visade honom hur man slog ut änden (jag använde en sten för att stödja första änden) då den andra så han kunde börja bygga igen. Han fick resten av sig själv och han är bara 11.

    
svaret ges 30.01.2018 16:12
0

Det är inte klart huruvida brädorna är vertikala eller horisontella (horisontella skulle ge större mening om de stör varandra med vattenflödet). Om de är horisontella täcker Ed Beals svar det. Börja i ena änden. När du får slut på och kan ta tag i det, tar det inte mycket styrka att bryta resten fri. Att slå den andra änden med en hammare kan lossa smuts och hjälpa till att släppa den.

Om de är vertikala kan du inte behöva pry dem ut. Gräva bort en liten yta jord för att komma i brädet några inches under ytan. Klipp av den där, lämna den begravda delen på plats, och lägg jorden tillbaka över den. Med tiden kommer det att rotna bort. Om du hittar en liten depression på plats om några år, lägg bara till lite jord.

    
svaret ges 31.01.2018 02:08