Vilken stor icke-hermetisk dygd skulle vara lämplig för en ex-Ex Misc som vill vara Flambeau?

9

En av mina datorer skapar ett tecken som har lämnat henne (förmodligen mystisk kult) i Ex Misc, och försökt (och misslyckats) att gå med i House Flambeau som en del av hennes bakgrund.

Jag kan inte hitta en stor icke-hermetisk dygd som jag tycker skulle passa hennes karaktär. De flesta övernaturliga dygder är dumma XP-sänkor som bara replikerar hermetiska krafter eller är anpassade till olika världar.

Finns det en stor dygd (mysterier är ... okej, om lite eeeh) som skulle komplettera en karaktär som är intresserad av Auram, Ignem och Mentem, det är antingen en icke-förmåga dygd är värt XP-investeringen?

Hon är också en ny spelare till Ars Magica (i en grupp med 3 andra som spelade en 3 års kampanj med mig), så jag föredrar att inte presentera henne för någon av de stora hedge magiska traditionerna som har > helt annorlunda spellcasting system.

Bonuspoäng för explosioner.

    
uppsättning Brian Ballsun-Stanton 27.08.2012 03:17

1 svar

1

Den mytiska bloddydigheten (Ars Magica 5th Ed. Corebook) är en god dygd för ditt syfte, men är listad som en hermetisk (men det utesluter mig varför är listad som hermetisk, att ha mytiskt blod, till exempel drakens blod Jag tycker att det inte är helt relaterat till hermetisk träning).

Det finns också andra dygder som passar för en Flambeau wannabe som Elemental Magic och Elemental Fire men de är från Hedge Magic revised edition (sid 15 och 18) och jag har det inte, åtminstone Elemental Magic XP sänks i tidigare upplagor.

Allt ovan om du tänker på en flambehållande flambeau, inte en "Perdo All" flambeau ...

    
svaret ges 22.02.2013 15:53