Are artefakter och episka föremål som motsvarar varandra?

4

Inspirerad av denna fråga , det hände mig att undra om artefakter anses vara likvärdiga med episka föremål ... eller mer till den punkten, är episka föremål lika med artefakter?

Från vilken liten information som har lämnats om skapandet av artefakter (jag verkar minnas en caster-nivå som nämns en eller två gånger) skulle de verkligen vara i ett liknande rike som episka saker, men artefakter är också unika på grund av i synnerhet relativ oförstörbarhet. Episka objekt har en rimlig mängd information om hur man skapar objekt, vilket är användbart, oberoende av de relativa fördelarna och demeriterna i de episka reglerna.

Med andra ord är alla episka föremål automatiskt betraktade artefakter eller finns det någon särskiljande kvalitet mellan artefakter och episka föremål?

    
uppsättning nijineko 02.05.2017 21:01

1 svar

6

Episka föremål och artefakter är tydligt olika, även om linjen är lite suddig. Medan episka föremål kan närma sig eller till och med övervinna makt och förmågor hos vissa, kan artefakter inte skapas (utan DM-tillåtelse, förstås) eftersom hemligheten till deras konstruktion har gått förlorad i åldrarna.

I avsnittet Mindre artefakter anges följande:

Minor artifacts are not necessarily unique items, but rather magic items that no longer can be made by common mortal means—even by the hands of epic creators.

En fotnot i avsnittet Epic Spellcasting anger detta uttryckligen även för stora artefakter:

Only major artifacts, which are beyond the means of even epic characters to create...

Såvitt episka föremål anses vara artefakter, kan det säkert smaksättas på det sättet, men spelvillkoren är ganska tydliga. En låg- till mellannivå karaktär som tittar på ditt episka vapen som kan riva hål i verkligheten skulle vara svårt att berätta för skillnaden.

    
svaret ges 02.05.2017 21:10