Varför var inte Drogo hårklippt

6

Enligt boken Ett spel av troner sa det att en gång en Dothraki besegrades blev deras hår klippt. Om så var fallet var varför inte Drogos hårklipp?

Var han inte besegrad av trollkarlen som helade honom, satte hon inte på saker som dödade honom och hans son? Räknar detta som nederlag eller finns det ingen information till detta?

Och jag vet att Danaerys var "skydda" kroppen, men om den andra Dothraki kunde förklara honom mer och ta bort hans återstående ära, skulle de inte ha gjort det. Anger boken något som om de visste att håret skulle ha skurits, men Danaerys gjorde det ändå inte.

    
uppsättning Pobrecita 27.06.2014 03:46

2 svar

37

Du verkar ha glömt, han skulle behöva "Förlora en kamp" . Han gjorde det inte. Han vann kampen och striden och dog av sina "sår".

Whenever they lose a battle they must cut their braids as a sign of defeat.

    
svaret ges 27.06.2014 04:01
10

Dothrakierna har en intensiv motvilja mot magi. Även om en Maegi skulle kasta ett eldboll för att slå en Dothraki-krigare i strid, tvivlar jag på att det skulle kräva att krigare skulle klippa flätorna, eftersom det aldrig var en riktig kamp, maegi fuskade.

Jag tror inte heller att en krigare skulle behöva skära sina flätor om de skötas av en fiende som de inte kan se till exempel, för att det aldrig var en strid att börja med. Skärningen av hår är ett tecken på förlorad ära, att förlora en kamp du borde ha vunnit. Om du blir lurad var du aldrig i en hedersstrid i första hand.

    
svaret ges 27.06.2014 11:53