Finns det anledning att ha en plastskål?

5

Den enda blandningsskålen jag har för tillfället är en plast. Men nyligen kom det till mig att jag borde ha köpt en rostfri i stället. Finns det några fördelar med plastskålar, eller någon uppgift som bäst görs med plastskålar?

    
uppsättning Jisang Yoo 03.03.2012 06:27

2 svar

6

För din genomsnittliga blandningsuppgift kommer ganska mycket skål (av rätt storlek, form) att göra. Även "plast" är inte ett material, det är en massa olika material. Till exempel gäller vissa fördelar med polypropenskålar inte för melaminformaldehydskålar, men båda är plast.

Så här är några fördelar med en polypropenskål över en metallskål:

  • Mikrovågsugn säker
  • hög elasticitet (kan böjas och återgå till sin ursprungliga form. T.ex. om du släpper din PP-skål, kommer den inte att dras)
  • extremt syrafast
  • extremt resistent mot andra kemiska attacker (t ex kommer inte att korrodera)
  • Plastskålar görs ofta i en form, så det kan billigt tillverkas i olika former. Du kan få skålar med fina hällspouts etc. på grund av detta.

Naturligtvis har de också nackdelar:

  • fettpinne, nästan omöjligt att ta bort alla spår (ett problem när man slår äggvitorer)
  • kan inte användas över en kruka som en dubbelkedja
  • kan inte hålla mycket heta saker (t.ex. du kan lägga het olja i en metallskål, men PP skulle smälta. Olika plast har olika smältpunkter, vissa kan inte ens hålla kokande vatten. Du behöver aldrig oroa dig för rostfritt.)
  • kan inte användas i ugnen

Och det finns saker som bara är olika, som metall leder värme bättre (så det fungerar bättre när man kyler i ett isbad, men du är också mycket mer benägna att bränna på den), metall är tätare (PP-flottor , metall gör det inte).

Om du får metallskålar, förutom några applikationer där koppar är trevligt (de äggvita, igen), vill du ha rostfritt stål. Rostfritt är ganska motståndskraftigt mot syra och även korrosion (vanligt stål är inte). Observera att rostfritt kommer i olika kvaliteter, som varierar i korrosion, rost och syrabeständighet.

    
svaret ges 03.03.2012 10:45
0

Det är inte så mycket skillnad alls. Jag har keramiska skålar, glasskålar, stålskålar och plastskålar. Jag använder min plastskål mest som dess lättare och har ett "grepp" på botten. Stålblandningsskålarna är tunga och om du använder en elbatteri får du ett riktigt högt ljud när du slår skålen. Inga nonstick stål eller plastskålar finns på marknaden (så långt jag är medveten om) men keramiska gör det. Metallskålar är förmodligen lättare att rengöra än plastskålar, eftersom plastskålar tenderar att klamra sig på fetter och lipider mer än metallskålar, men jag har bara sett detta refererat (om än ofta) i maränguppskrifter där det verkligen spelar roll. Att väga upp oddsen tror jag inte att det är värt att gå ut och köpa en stålskål om du redan har en eftersom skillnaden är minimal.

    
svaret ges 03.03.2012 09:16