Vad betyder krypade linjer som passerar en korridor på den här gamla D & D-kartan?

51

Se på kartan för område A och område C i I1 Dwellers of the Forbidden City , det finns flera markeringar som inte finns på legenden för kartan. I varje fall avbryts en korridor av en zigzag som är kopplad till en liten oval med ett tal och ett fästmärke, som en apostrof. Först trodde jag att de var chasmer med det angivna djupet, men det här tycks inte vara refererat någonstans i modulen.

Kan någon identifiera dessa markeringar?

    
uppsättning Destruktor 15.05.2017 17:42

3 svar

105

Det är "raster" som indikerar att grottan fortsätter att gå på samma sätt för X fot ("är förkortningen för" fötterna "). Ritning att allt ut skulle göra för skalansproblem på de intressanta delarna av kartan, så långa körningar av samma grotta elideras och dessa noteringar läggs till.

Verklig värld, t.ex. grottkartor har liknande enheter, men ser inte alltid ut så här.

    
svaret ges 15.05.2017 17:51
32

Det betyder att passagen faktiskt är längre än kartan visar. Avståndet markerar hur mycket längre.

Observera att passagerna på båda sidor av märket har samma grundläggande stil och riktning. Det innebär att den utelämnade sektionen har samma stil och riktning. I huvudsak "mer av detta" ...

Ibland måste du se upp. Till exempel är den framträdande chasmen faktiskt norr öst i rum 6.

    
svaret ges 15.05.2017 20:55
6

Du noterar att varje kvadrat på kartan är lika med 10 fot. Det betyder att den övre delen skulle vara 40 rutor (10 tum med typiska 1/4 "rutor) av ganska ointressant passage. Författaren använder det som en paus för att indikera att saker fortsätter som före och efter pausen. Detta link visar hur de fungerar i ett diagram i Excel.

    
svaret ges 15.05.2017 22:00