MWBC (Multi-Wire-Branched-Circuit) w / utkopplade brytare, hur bäst kan man fixa det?

4

Jag försökte ersätta en fläkt / ljus i mitt vardagsrum med ett nytt ledljus och har funnit att vardagsrumsgrenkretsen (ljus och utlopp) faktiskt matas av en Multi Wire Branch Circuit (14-3) som styr både vardagsrummet och en andra grenkrets som bara driver två köksljus. Som en MWBC delar de två kretsarna en neutral och en mark.

Jag hade misstänkt att någonting kan vara funky, eftersom en tester i ett vardagsrumsuttag hade indikerat en dålig mark, vilket jag förstår skulle hända i det här fallet, men det är också min förståelse att båda kretsarna verkligen skulle ha en arbetsplats.

På panelen är MWBC ordentligt fäst vid två intilliggande slitsar, men de två brytare är inte länkade, vilket kod säger att de borde vara. Efter att ha stängt av vardagsrumskretsen hade jag tur att kontrollera efter heta trådar innan jag rörde någonting, så jag kunde räkna ut det här och stänga av kakelkretslocket innan jag rörde en varm tråd.

Hur som helst är min fråga, hur kan jag fixa det här? Två alternativ jag tänkte på var: Byta ut de två brytare med en dubbelpolbrytare så att de går tillsammans och ingen riskerar att vidröra en varm tråd som jag nästan gjorde. Jag har långsamt lagt till GFCI / AFCI-skydd till andra kretsar; skulle jag kunna hitta en dubbelfunktion, dubbelpol 15A-brytare så? (Square D Homeline-panel). Skulle den delade marken och neutralen delas orsaka problem med detta? För det andra tänkte jag på att bara eliminera den grenkrets som släckte köksljusen (koppla bort och leda ihop den heta tråden vid panelen och kryssrutan och märka dem som sådana) och kombinera kökslamporna och vardagsrumsljusen och utloppet på en krets. Jag kommer att ersätta de två kökslamporna med lysdioder på totalt ca 35 watt, så räknar jag med att extra kraften drar från att lägga till köksljusen i vardagsrumskretsen skulle vara försumbar och okej att göra?

    
uppsättning Mr McBanners and Cheese 20.10.2018 02:43

2 svar

1

Du måste ge upp jordfelsskydd här, såvida du inte är villig att skära en extra låda i homerunen eller skrapa MWBC

Det finns tre möjliga korrigeringar för baskoden. Du kan:

  • hantera binda de befintliga breakersna med en Square-D HOM1HT,
  • ersätt de befintliga brytare med en Square-D HOM215, eller
  • Flytta köksljusen till vardagsrumsljuskretsen med en pigtail och wirenut (därmed bli av med MWBC helt)

Men dessa tillvägagångssätt har olika begränsningar när det gäller att lägga till ytterligare skydd till kretsen:

  • Med det första tillvägagångssättet sitter du i stort sett i ett "stop gap" -läge tills du ändå byter brytaren
  • Med det andra tillvägagångssättet kan du använda en Square-D HOM215CAFI för att tillhandahålla AFCI-skydd. Men bara sättet för att lägga till GFCI-skydd ovanpå den här kretsen skulle vara att skar en HOM24L70S / F "spa panel" box med en HOM215GFI i den i linje med homerun av kretsen.
  • Med den tredje metoden förlorar du MWBC, men du får nytta av att kunna använda en HOM115DF för AFCI- och GFCI-skydd i en enda paket. Eftersom du inte kan dubbelklicka på en hemlinje AFCI, GFCI eller DFCI (den vanliga HOM115 stöder den, men HOM115DF kan inte, eftersom den måste använda en annan luggkonfiguration för att skapa plats för den laddningsfria terminalen), det bästa satsning skulle vara att använda en pigtail och wirenut för att kombinera de två heta kablarna i panelen.
svaret ges 20.10.2018 07:11
0

Se till att de "intilliggande brytare" faktiskt inte är "dubbla" brytare. Det är särskilt ett problem i GE Q-line-paneler med sina 1/2 "långa brytare, där 2 intilliggande brytare faktiskt kan vara på samma stolpe. Om var och en av de två brytare är 3/4" eller 1 "lång är du med tanke på det problemet.

Ja, det enklaste sättet att eliminera en MWBC är att mutta alla hots ihop och gräva dem till en enda 1-polig brytare. Nu är det naturligtvis 1 vanlig krets med mycket lägre kretskapacitet.

Det kan faktiskt vara en 1-polig GFCI / AFCI-brytare.

För ungefär dubbelt så mycket kostar de dock 2-poliga AFCI / GFCI-brytare. Dessa är perfekta för att skydda MWBC och även NEMA 10-anslutna intervall eller torktumlare.

Om du inte vill göra det kan två enkelbrytare vara bundna med en listad (säkerhetscertifierad) "handtagslängd" som är gjord för den panelen och brytartypen. Dessa ger inte en gemensam resa (mycket) men tillhandahåller Code-required gemensamma underhållsavstängning. Handhavanden är svåra att hitta, mycket enklare att hitta är 2-poliga brytare, på cirka $ 9, vilket ger en gemensam resa.

MWBC behöver inte gemensam resa, men behöver gemensam avstängning av anledningen till att du nu vet.

1-poliga GFCI-brytare kan inte hanteras bundna för att servera en MWBC. De flesta 1-poliga AFCI-brytare kan inte hanteras för att skydda en MWBC, men en ny typ kommer fram som kan.

    
svaret ges 20.10.2018 03:07