Hvad rankad kant är snabb regenerering motsvarar?

5

Jag kör War of the Dead, en post-apokalyptisk zombie-kampanj och en av min spelares bakgrunder är att de experimenterades av forskare som var ansvariga för att ett monster uppstod som liknar monster i Jag är Legend.

Karaktären har mycket gradvis tagit på egenskaper som är mindre än mänskliga men hittills har dessa inte varit tillräckligt starka för att få en mekanisk effekt på hur karaktären spelas.

Men vi har börjat prata om var man ska ta karaktären nästa och ett av de förslag som spelaren har är att han så småningom kan utveckla den snabba regenereringsförmågan, eftersom det ses i några av de zombievarianter de har stött på . Detta möjliggör en Vigor-rulle i slutet av varje runda för att läka sår, även om de är "döda". Hans förslag är att han kanske tar det istället för en legendarisk kant, men jag har ingen aning om det är rättvist / balanserat.

Så min fråga är, vilken rang skulle den snabba regenereringsförmågan motsvara om det var en kant, och vilka förutsättningar skulle du ge det?

    
uppsättning Wibbs 07.07.2013 16:33

3 svar

6

Det finns inget på den legendariska nivån som verkligen kan jämföras med den här regenereringskanten du föreslår. (Det finns en monstrous förmåga som kallas Regeneration som är mycket likadan, men monstrous förmåga följer olika designmål så jag hoppar över det för nu och pratar om det nedan.) De mest liknande kanterna (i alla led) i kärnreglerna är:

  • Snabbläkare (nybörjare, Vigor d8): +2 till naturlig helande
  • Svårt att döda (WC, nybörjare, ande d8): ignorera sårstraff för "dödsrulle"
  • Hårdare att döda (veteran, svår att döda): 50% chans att "inte dö"

En kant som gör att du kan rulla Vigor varje tur till att läka sår är mer kraftfull av någon av dessa, så det borde vara minst heroisk. Om det inte slutar fungera efter att karaktären är död (gör karaktären odödlig) är den väldigt kraftfullare än någon av dessa kanter eller någon annan kant i kärnreglerna för den delen.

Hur du skrev det, det finns ingen möjlighet att balansera den kanten med de andra legendariska kanterna i kärnreglerna: det är mycket bättre än någon av dem, eller till och med flera av dem sätta ihop. Jag kan bara tänka på två strategier för att balansera det lite (inte mycket), förhoppningsvis kommer en av dem att vara bra för din kampanj.

Gör det dyrt

Det första sättet att balansera en kraftfull kant splittrar kanten i flera kanter, så att det är dyrt att få. Till exempel kan fyra stegen av "regenerering" se ut så här:

  • Grundläggande regenerering (WC, Legendary, DM: s): Om karaktären har ett sår men inte mer, kan hon göra en Vigor-rulle varje runda. Om rullen är framgångsrik läkar karaktären såret; Om karaktären har två eller flera sår slutar regenereringen fungera tills karaktären endast har ett sår. Dessutom gör karaktären naturliga helande rullar var tredje dag (i stället för fem) oavsett antal sår.
  • Avancerad regenerering (WC, Legendary, Basic Regeneration, DM: s samtal): Samma som Basic Regeneration, men det slutar inte fungera om karaktären inte har tre sår eller är oförmögna. Dessutom får karaktären en +2 på naturläkningsrullar, oavsett antalet sår (det här staplar inte med Fast Healer).
  • Förbättrad regenerering (WC, Legendary, Advanced Regeneration, DM: s samtal): Samma som Advanced Regeneration, men det slutar inte fungera om inte karaktären är oförmögna. Dessutom gör karaktären naturliga helande rullar varje dag (i stället för var tredje) oberoende av antalet sår.
  • Full regenerering (WC, Legendary, Enhanced Regeneration, DM: s samtal): Samma som Förbättrad Regenerering, men det slutar aldrig fungera, inte ens om karaktären är död. Så snart de läker åtminstone ett sår, slutar de vara döda / oförmögna och komma tillbaka till livet.

Några av dessa steg delar idéer från den monströsa förmågan Regeneration . Även om dessa är fyra kanter i stället för en, är någon av dem fortfarande klart bättre än någon annan legendarisk kant, vilket ger mig till mitt andra alternativ.

Brister

En vanlig trope i de flesta historier är att de mycket kraftfulla varelserna har någon hemsk sårbarhet. De flesta -vampyrerna dör skrämmande i solljus, många typer av zombier (och särskilt de i Savage Worlds) är mest utsatta i huvudet, varulvarna kan inte regenerera sår som görs av silverkulor, vissa trollar regenereras om de inte skadas av eld och syra hade Smaug ett litet hål i sin rustning, etc.

Din karaktär ser ut som att hon effektivt blir en av de mest kraftfulla karaktärerna i historien, så hon kan få en särskild sårbarhet för att återfå regenerering. Kanske blir hennes huvud speciellt sprött (+4 för att skada huvudskott), eller hon kan inte regenerera några sorters sår (t.ex. silvervapen, eld, syra, salt, sår på huvudet, sår i mörkret) eller någon annan sårbarhet som passar temat och kampanjen.

För jämförelse är denna möjlighet uttryckligen inkluderad i den monströsa förmågan Fast Regeneration: " De flesta varelser med denna förmåga har också svaghet eller sårbarhet, till exempel eld. Sår från skapelsens svaghet eller sårbarhet regenererar inte, men kan fortfarande läka naturligt ".

    
svaret ges 07.07.2013 23:48
2

Den snabba regenereringsförmågan beskriver i Monster-delen av Savage World Deluxe-boken hans en medfödd förmåga hos vissa monster, personligen kommer det att vara en kanten med krav på: GM-godkännande. Och inget rangbehov, om du inte vet hur länge din kampanj kommer att springa ... Berätta bara för honom när det är historia som är lämpligt för att få den kanten eller händelsen att betrakta honom som en belöning.

Inget behov av att cet komplicerat, hålla det roligt, snabbt och rasande. Om du vill att din spelare ska känna att det är någon progression, ge honom första långsam regenerering än att han kan ta det snabba.

    
svaret ges 08.07.2013 14:01
0

Känner du till Nödvändig ondska ? Om inte, rekommenderar jag starkt det.

NE har regler för att skapa superhjältar. Det skriver om hur maktar fungerar, ersätter dem alla med NE specifika krafter. Tecken börjar med 10 effektpunkter, och kan få ytterligare 10 vid karaktärsskapande IIRC.

Vad har detta att göra med din fråga? NE har en kraft som heter Regenration. För 5 pp kan du läka ett sår varje timme. För 10 pp läker du varje minut och för 15 pp läker du varje runda. Som jämförelse ger 2 PP dig praktiskt taget alla kanten i spelet oavsett om du kvalificerar dig. Ett starttecken skulle behöva spendera 3/4 av den maximala mängd start PP för att få sann regenerering.

Jag skulle vilja föreslå 6-7 kanter som krävs för att få sann regenerering. Ex: Snabbläkare, svår att döda, svårare att döda, regenerering, snabb regenerering, sann regenerering.

Kom ihåg att när du ger den här spelaren en riktig regenerering blir de nästan omöjliga att döda. På andra håll kan det vara svårt att göra svårt att döda ...

tl; dr : Denna förmåga är extremt kraftfull, och borde vara resultatet av att investera mycket erfarenhet av prestationer eller andra förutsättningar. Jag föreslår splittring av regenerering i 3 prestationer som kräver 3-4 förkunnade prestationer.

    
svaret ges 09.07.2013 21:36