Can Jag tar några föremål från mitt bagage medan jag väntar på ett flyg?

29

Jag väntar på den andra dagen för mitt flyg från Frankfurt. Jag hade tre avbokningar och jag är fortfarande på väntelistan.

Idag kontaktade jag två personer på flygplatsen med en fråga "Kan jag ta från mitt bagage min telefonladdare och en tandborste?"

Jag har två svar:

  • Ja, gå förlorad och hitta.

  • Ja, men din väska är någonstans på flygplatsen, om du gör det kommer det att avbryta ditt flyg.

Vilken är den rätta?

    
uppsättning Vitalii 11.12.2017 17:15

2 svar

50

Du måste kolla hos flygbolaget på deras kundtjänst. Alla flygbolag har lite olika policyer, men de returnerar normalt kontrollerat bagage om du är försenad med 24 timmar eller mer. De kan redan ha tagit ut och då skulle det sitta på karusellen eller på flygbolagets bagagekontor.

När du checkat ditt bagage har du en bagage tagg som typiskt är tejpad på ditt boardingkort eller biljett. Du måste prata med någon som kan skanna den här taggen. Genom taggen kan de bestämma exakt var dina väskor är. Jag skulle börja med flygbolaget kundservice.

    
svaret ges 11.12.2017 17:33
12

Prata med ditt flygbolags kundservicedesk men ...

De flesta moderna telefoner laddas med en vanlig USB-ledning och många hotell och kaféer (och till och med tåg och bussar!) har USB-uttag i dessa dagar. Det finns säkert en elektronikaffär på flygplatsen där du kan köpa en ledning och vid behov en adapter från de lokala vägguttagen till USB. Som jag minns har Frankfurt ett stort köpcentrum redan före säkerheten.

På samma sätt har flygplatser nästan alltid apotek där du kan köpa tandborste och tandkräm. Okej, du äger redan dessa saker men det är knappast en stor sak som har två rör av tandkräm på farten på en gång, och din tandborste behöver ändå ersättas om några månader ändå. Så du köper bara byten tidigt. Visserligen betalar du uppblåsta flygplatspriser, men det blir "några" Euro till "flera" Euro högst.

Jag lägger alltid saker som telefonladdare i min fortsättning. Du kanske vill göra detsamma med toalettartiklar, men jag föredrar att placera dem i kontrollerat bagage för att undvika faff vid säkerhet.

    
svaret ges 12.12.2017 12:20