Vad man ska se upp för medan forsränning

Forsränning är en av de mest spännande upplevelserna i livet. Det är också en sport med inneboende faror. Men som med skidåkning, dragkedja, himmeldykning och bergsklättring handlar det om beräknad risk om man ska tappa flottar eller inte. Det är därför viktigt att veta vilka risker som ska användas i den beräkningen. Poängen med denna artikel är inte att bedöma risknivån vid forsränning eller avgöra om det är säkert, utan snarare att lyfta fram farorna. Här är de fem bästa farorna att se upp för vid forsränning.

Att drunkna är faran # 1 för forsränning

Denna första är verkligen en no brainer. Där det är vatten involverat finns det chansen att drunkna. Drunkning kan uppstå till följd av någon av de andra riskerna som anges nedan. Det är också en verklig risk för sig själv. Flotten vänder och människor faller ut ur dem. Du kommer att ha en pfd som ger flotation. Men låt dig inte luras, vattnets kraft är ofta större än flytvästens flytkraft och när du simmar i vattnet sugs du under. Det är också viktigt att veta att det är upp till dig och din simförmåga om du är ute av flottan medan din guide kommer att försöka rädda dig i slutändan. Om du inte är en bra simmare och rädd för vattnet, är drunkning en mycket verklig möjlighet.

Hypotermi är en verklig fara vid forsränning

Whitewater kommer från snösmältning, våravrinning och botten av reservoarer. Det är därför i sig kallt. Forsränningssäsongen är vanligtvis på våren när lufttemperaturen också är kall. Så medan du kommer att ha på dig en våtdräkt eller en torrdräkt, kommer du fortfarande att känna påverkan av förkylningen och om du hamnar i vattnet kommer detta att förstärkas. Om det blir för mycket av dig att bli kallt, skulle det vara bäst att hitta en flod som rinner på sommaren och göra forsränning i varmt väder.

Överansträngning är ofta dödsorsaken vid forsränning

De flesta skulle inte tro att överansträngning är en primär fara vid forsränning. Majoriteten av dödsfall som inträffar vid forsränning beror på hjärtinfarkt och bland människor som är i form. I många fall av forsränning på forsränning räddas personen faktiskt, men på grund av ansträngningen att simma i vattnet och takets dåliga hälsa lider personen av hjärtinfarkt.

Krossar i stenar

Medan döden är den största faran som man fruktar vid forsränning, är det mycket mer troligt att skador uppstår från att krossa, slå, borsta och smacka mot stenar. Dessa typer av händelser kan faktiskt hända medan de fortfarande är i flottan. När flottar träffar stenblock och människor kastas runt och in i dem. Se också upp för de paddlar som svänger i flottan. Många människor har drabbats av en blodig näsa i händerna på sina vänner som slingrar paddlar.

Fastnar i flodfunktioner

Förutom att bara slåss mot vågorna och vattnet och försöka simma i säkerhet i kyla och allt som går med i det, är det mest läskiga med att simma i vattnet att fastna i olika flodfunktioner. Simmare kan fastna i hål, fästs på stenar och fångas i nedkastade träd som kallas silar. Detta är en av de mest fruktade farorna vid forsränning eftersom oavsett hur en person är i form, om det fastnar i en flod är det bara så mycket tid innan du tar andan.

Kom ihåg att poängen med denna artikel inte är att skrämma dig från forsränning. Varje år flottar miljoner människor framgångsrikt och utan händelser. Det är bara bra att veta vad du kan förvänta dig inklusive riskerna innan du flottar.