Citat från ’anteckningsboken’

Filmen "The Notebook" är en anpassning av Nicholas Sparks-boken med samma titel. Denna romantiska berättelse berättas av en gammal man, Duke, som läser för en gammal kvinna på ett vårdhem. Filmens känslomässiga berg-och dalbana får oss att skratta och gråta tillsammans med huvudpersonerna Allie och Noah, som förälskar sig men skiljs åt av sina föräldrar. År senare möter Allie en rik soldat, Lon, och blir förlovad med honom. När Noah återvänder måste hon välja mellan de två männen. Dessa citat från "The Notebook" fokuserar på den mirakulösa kraften i kärlek.

Duke

"Det var en osannolik romantik. Han var en landsbygdspojke. Hon var från staden. Hon hade världen vid hennes fötter medan han inte hade två dimes att gnugga ihop."

"Titta killar ... det är min älskling där inne. Jag lämnar henne inte. Det här är mitt hem nu. Din mamma är mitt hem."

"Han [Noa] fick tanken i huvudet att om han återställde det gamla huset där de hade kommit den natten, skulle Allie hitta ett sätt att komma tillbaka till honom. Vissa kallade det ett kärleksarbete. Andra kallade det något annat. Men faktiskt, Noah hade blivit lite galen. "

"Jag är ingen speciell. Bara en vanlig man med gemensamma tankar. Jag har levt ett gemensamt liv. Det finns inga monument tillägnad mig och mitt namn kommer snart att glömmas bort, men i ett avseende har jag lyckats lika härligt som någon annan som någonsin levt. Jag har älskat en annan av hela mitt hjärta och själ och för mig har det alltid varit tillräckligt. "

Young noah

"Nu vet du att jag vill ge dig allt du vill. Men jag kan inte för att de är borta ... De är trasiga."

"Det kommer inte att bli lätt. Det kommer att bli riktigt svårt. Och vi kommer att behöva arbeta med detta varje dag, men jag vill göra det för att jag vill ha dig. Jag vill ha er alla, för alltid, dig och mig."

Noah

"Den bästa kärleken är den typ som väcker själen, som får oss att nå mer, som planterar elden i våra hjärtan och ger frid i våra sinnen. Det är vad jag hoppas kunna ge dig för alltid."

"Jag skrev 365 brev till dig. Jag skrev dig varje dag i ett år. Det var inte över ... det är fortfarande inte över."

"Sluta tänka på vad jag vill, vad han vill, vad dina föräldrar vill. Vad vill du?"

allie

"Jag vill ha ett vitt hus med blå fönsterluckor och ett rum med utsikt över floden så att jag kan måla."

"Tror du att vår kärlek kan göra mirakel?"

"Det var riktigt, var det inte? Du och jag. Så länge sedan var vi bara ett par barn. Men vi älskade verkligen varandra, eller hur?"

Allies far

"Tja, i teorin är vi båda miljonärer, men i verkligheten lever vi med en massa horor."

Allies fästman

"Som jag ser det har jag tre val. Ett, jag kan skjuta honom. Två, jag kan sparka skiten ur honom. Eller tre, jag lämnar dig. Tja, allt som inte är bra. Du förstår, för ingen av dessa alternativ får mig dig. " [om Noah]