Are Borg Drones humanoid?

-2
Q i "Q Who", samtidigt som han ser en Borg Drone för första gången i Engineering, berättar Q Picard att den invaderande Borg är "en förbättrad humanoid" ("humanoid" enligt definitionen i "Memory Alpha ")

Nu är Q Q, och det är svårt att vara oense med ett sådant intellekt, men jag trodde alltid att Borg inte var humanoid. Jag tror att vara en del av en cyborgs civilisation diskvalificerar dem från att vara humanoid.

In-univers svarar bara, tack.

    
uppsättning Ham Sandwich 09.03.2016 02:07

2 svar

4

Låt oss följa definitionerna här:

I "Memory Alpha" -ordboken:

As generally understood by the United Federation of Planets, a humanoid is an intelligent, bilaterally symmetrical, bipedal lifeform in possession of an upright posture, two arms, two legs, hands, feet, one thorax, a neck, and a head with a brain located in it. Source

Eftersom vi kan komma överens om att Borg droner ser ut som människor, är nyckeln här ordet "lifeform":

A lifeform is simply any living entity or organism. The study of lifeforms is known as biology, and, when dealing with alien lifeforms, could be further sub-categorized into xenobiology and xenology[...] A lifeform was not necessarily organic — which was to say carbon-based.source

Eftersom vi inte verkligen har 24-talets definition av ordet "levande" kan vi använda vår nuvarande definition:

not dead, having life, currently active or being used; having the form of a person who is alive source

sätta dessa tre saker tillsammans Borg passar perfekt in i den definitionen som de lever - > då är de lifeform - > de har humanoid (XXI-talets definition) form = > de är Star Trek humanoider.

QED.

    
svaret ges 09.03.2016 02:42
10

Denna fråga hänger samman med definitionen av "humanoid". Federationen har sin egen definition, så låt oss börja med den:

Förenade Arabiska planets definition

Enligt Memory Alpha använder federationen en ganska specifik definition av humanoid . Jag har inte tillgång till exakt formulering av federationens definition, så jag måste hoppas att Memory Alpha sammanfattar det korrekt i sin artikel:

A humanoid is an intelligent, bilaterally symmetrical, bipedal lifeform in possession of an upright posture, two arms, two legs, hands, feet, one thorax, a neck, and a head with a brain located in it.

Låt oss nu titta på en Borg drone . Jag har inkluderat Memory Alpha-artiklar där det är möjligt, men ingen av länkarna har överraskande definitioner:

  • Intelligent : Det är svårt att säga, medan de är anslutna till Collective . Men om du tar bort en från Collective (t.ex. Seven of Nine ), visar de intelligens.
  • Bilateralt symmetrisk, bifall : Ja.
  • Lifeform : Jag skulle säga att Borgen lever. Det här är kanske diskutabelt.
  • Upprätt hållning, två armar , två ben, händer, fötter, en thorax , en hals , och en huvud : Ja.
  • Hjärna : Ja. Sju av Nine kunde fungera utanför kollektivet, så de tog klart bort hennes hjärna. Minne Alpha visar också en bild av en Borg-drone med sin hjärnans exponerade, vilket jag nekar på inkludera här.

Sammantaget ser det ut som att en Borg-drone kvalificerar sig som humanoid enligt denna definition. Ett par punkter är diskutabelt för en drone som är i kollektivet, men en tidigare drone som är fristående från kollektivet är tydligt humanoid.

2100-talet engelska

Jag vet inte vilken vanlig användning som finns på 24-talet, men i detta århundrade är definitionen inte särskilt restriktiv:

Having human form or characteristics

– Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary

Med andra ord, om det ser ut som en människa, kan du säga att det är en humanoid. Detta gäller en Borg drone.

Q: s definition

Vad som helst Q sa, var han förmodligen antingen rätt eller ljuga, eftersom han förmodligen har tillräckligt med kunskap för att undvika att vara felaktig. Han kategoriserar Borg antingen som humanoider genom federationens definition, eller han använder en lösare definition av ordet.

    
svaret ges 09.03.2016 02:42