Varför skjuter Jesse inte Walt?

24

Under de senaste minuterna av Felina, den sista episoden av Breaking Bad , efter att Walt har dödat nazisterna, ger han pistol till Jesse och ber honom att skjuta, men Jesse skjuter inte honom . Vad kan vara orsaken till detta? Det var Walt som förgiftade Brock. Det var Walt som också var ansvarig för Andreas död. Hans handlingar ledde till ises plåga. Han retar Jesse om Jane död också när han fick honom fångad av nazisterna. Det var så mycket dåligt att Walt hade gjort med Jesse.

Vad hände då i slutet? Förgav Jesse Walt på grund av sin senaste handling?
Varför sköt han inte Walt?

    
uppsättning Ankit 19.10.2013 17:49

9 svar

22

Det viktiga förklarande ögonblicket är när Jesse märkte Walt skötes av maskingevärdet. Om vi tittar på Jesse i en normal situation - han är mer en vanlig man, definitivt inte en mördare. Han kan morda på impulser eller känslor men inte i någon mening. Hans skuld alltid hindrar honom från att röra sig framåt - han kan misslycka sin verksamhet eller riskera sitt liv på grund av ett barn. När han märker Walts blödning - en man som dör av cancer som bara riskerat sitt liv för honom som täcker honom från kulor, han lugnar sig, blir sig själv, hans hat är borta och han gör inte en jävla om Walt. Han förlåter inte honom, jag tror att han glömmer honom.

PS förlåt, inte en modersmålare.

    
svaret ges 20.10.2013 00:38
27

Jag tror inte att han skjöt honom eftersom han förlåtit honom.

Jag tror att huvudorsaken till att han inte skjuter honom var att han äntligen har undgått Walts kontroll. Under majoriteten av showen hade Walt Jesse under hans kontroll. Walt manipulerade Jesse i många situationer för att kunna dra nytta av sig själv. Ett exempel var när han förgiftade Brock att vända Jesse mot Gus.

Jesse visste att Walt hade kontroll över honom och manipulerade honom och det skadade honom som jag tror att Jesse brydde sig om Walt och såg honom som en fadersfigur. Detta visades i epiosen "Confessions" där Walt träffade Jesse och Saul i efterrätt när han vill prata Jesse om att lämna staden. Jesse bryter ner anklagande Walt om att inte bry sig om honom och vill bara ha hime att lämna staden för att hindra Hanks undersökning istället för att gynna Jesse.

När det gäller den plats där Jesse har möjlighet att döda Walt, bryr Walt honom pistolen och ber honom att skjuta honom. Jag tror att Jesse verkligen anser det som han måste höra hemma mot honom. Men jag tror att han inte skjuter honom för att han vill bli fri från Walts kontroll. Han gör som han lämnar utan att skjuta honom.

    
svaret ges 19.10.2013 22:46
12

Jag tänkte på flera möjliga orsaker till detta:

  • Jesse förgav Walt. Detta är förmodligen det mest uppenbara. Han inser att Walt bryr sig om Jesse trots att Jesse var en gång en oönskad del av Walts plan.
  • Jesse tycker att Walt inte är värt det. Jesse var aldrig förtjust i att döda, och tycks vilja ha så lite som möjligt. Han vill inte döda Walt, även om Walt frågar efter det, eftersom han inte gillar blod på sina händer.
  • Jesse är trött på att göra vad Walt frågar honom. Som @Travis sa, vill han bli fri från Walts kontroll.

Men följande anledning är den som jag gillar mest:

Jesse inser att Walt manipulerar honom igen. Jesse är arg på Walt och kommer att skjuta. Plötsligt inser han att Walt blöder och hans ansiktsuttryck förändras. Han bestämmer sig för att inte skjuta trots allt. Varför? Kanske för att han tror att Walt vet att han dör ändå, och den här förfrågan att skjuta är bara hans sätt att manipulera Jesse för att känna att han fick sin hämnd. Jesse tyckte inte om det och bestämde sig för att inte tvinga Walt och gå bort.

    
svaret ges 21.10.2013 15:43
5

Jesses tragiska brist är hans passion. När han är arg / upprörd / underminerad snubblar han ut utan att tänka sig och gör hans liv väldigt svårare för sig själv.

När Jesse har en chans att döda Walt har han en chans att agera på impuls, för att få hämnd, för att bevisa att han överbelastade och slog ut Walt i slutet. Han har en chans att döda mannen som förgiftade en ung pojke och som tittade på sin flickvän dör i hennes sömn. Om rollerna och berättelserna var omvända minus karaktärsdrag, skulle Walt döda Jesse i ett hjärtslag. Men Jesse är inte Walt, och det är det han bevisar när han bestämmer sig för att inte döda Walt. Han står inför så mycket tryck under hela showen att han är mer som Walt, men Jesse visar sig vara mycket starkare än Walt någonsin, genom att slutligen inte ge impuls och känslor.

Jesses val att låta Walt dö själv är hans sätt att säga "jag är inte du, och jag kommer aldrig att bli". Det är den verkliga slaget som dessa två karaktärer har kämpat sedan de slog sig samman, och Jesse vinnde slutligen det genom att inte skjuta Walt.

    
svaret ges 17.12.2013 07:44
3

Den viktiga ledtråden är i utbytet av blick mellan Walt och Jesse när de är ute efteråt, precis innan Jesse körs av. Det är ett utbyte av blickar som vi ofta ser i slutet av filmer där hedrar är äntligen jämn. Det berättar för oss att Jesse erkänner att Walter kom till gården främst för att befria honom. (Walter kastade sig på Jesse för att rädda honom från maskingevärlden och väntade inte att höra var hans pengar var).

    
svaret ges 10.01.2014 13:58
0

Jesse visste att om han skjuter Walter, kommer han att utföra ännu en blodig tjänst som Walter förberett för honom, vilket innebär att Jesse återigen erkänner att Walter fortfarande är i kontroll.

    
svaret ges 02.09.2015 21:19
0

Det är inte så komplicerat:

Walt passerar pistolen till Jesse, som pekar på honom.

Walt: Do it. You want this.
Jesse: Say the words. Say you want this. Nothing happens until you say it.
Walt: I want this.
Jesse: Then do it yourself.

Jesse kommer inte att göra vad Walt vill ha. Han har gjort sig använda av honom. Han visar Walt att han inte har mer makt över Jesse; han är ledig.

    
svaret ges 01.11.2018 02:02
-1

Eftersom Jesse äntligen kom fram till att Walt använder folk för att få det han vill!

Do it yourself.

    
svaret ges 02.11.2018 05:54
-2

Walt kom tillbaka för honom. Inte pengarna.

    
svaret ges 16.12.2013 03:38