How mycket ska jag slå choux bakverk för optimal stigning?

9

Jag försökte choux bakverk eclairs för första gången. Bakverket kom efter några sekunder i kastrullen, jag lät det svalna innan man tillsatte ägg en i taget och blandningen såg på rätt konsistens och kunde pipa. Men degen stod inte alls i ugnen. Jag undrade om jag inte slog tillräckligt med luft i blandning, och det finns en allmän längd av tid och hastighet för mixaren för att slå; eftersom detta ibland har hänt i min svampbakning?

    
uppsättning andy 15.03.2017 09:30

1 svar

13

Du har fått en grundläggande princip för chouxdekorets fel.

Steg och luftighet beror inte på att luftbubblor slår in i smeten, till skillnad från svampkaka och liknande, men genom att fånga ånga i det välformade nätverket av gluten och ägg i smeten.

Matlagningssteget är inte avsett att bara blanda mjölk-vattenfettblandningen, men för att stärkelsen i mjölet börjar gelatinera, dvs utveckla egenskaperna som binder pudding eller roux. Så du måste fortsätta att laga matlagning och röra klumpen av smeten tills en vit film bildar sig på botten av din kruka (förutsatt att du använder rostfritt stål eller liknande, inte en non-stick-belagd). Utan det kommer din smet inte att kunna fälla den ånga som skapas under bakning, vilket bildar de stora hålen som är karakteristiska för choux bakverk.

Det är inte nödvändigt att röra kraftigt när man lägger ägget, tillsätt dem en åt gången och rör endast för att införliva dem. Inte slå din smet, du skulle göra mer skada än bra.

Utöver det följer du vanliga råd och öppnar inte ugnsluckan under bakning och det borde vara bra. Du kan lägga till lite extra ånga genom att plaska lite vatten i ugnen, men det är valfritt.

    
svaret ges 15.03.2017 10:31