Hur mycket tjänar spelprogramvärdar?

Pengarspelutställningsdeltagarna tar med sig hem kan vara ganska otroliga, men lönespelvärdarna tjänar är ganska imponerande i sig. Om du letar efter en lukrativ karriär är det inte ett fruktansvärt val att bli värd för en spelshow - om du har turen att få rollen som en show som har uthållighet, eller en som får en enorm hit i en prime- tidslucka, även för en kort körning.

Löner för spelprogramvärd varierar mycket, och eftersom de faktiska siffrorna inte offentliggörs är det inte möjligt att verifiera beloppen med 100 procent noggrannhet. Här är de rapporterade lönerna för några av våra favoritspelvärdar, både tidigare och nuvarande.

Game show värdlön efter siffror

Pat Sajak och Vanna White: Det är troligtvis ingen överraskning att "Wheel of Fortune" emcee Pat Sajak på 12 miljoner dollar per år är den högst betalda värdprogrammet. Rapporter om hans lön har varit stabila på 12 miljoner dollar, men andra källor rapporterar inkomsterna närmare 15 miljoner dollar årligen. Enligt Business Insider gör Sajak mer än Jimmy Fallon, Anderson Cooper och Jimmy Kimmel. Vanna White's lönen är svårare att bekräfta, men de flesta källor uppskattar hennes årliga vändning av bokstäver på mellan $ 4 och $ 10 miljoner. (Jämför dessa löner med $ 400,000 ursprungliga "Wheel" -värd Chuck Woolery tog hem igen på dagen.)

Alex Trebek: Över på "Wheel's" systerutställning "Jeopardy!" Skadar inte värd Alex Trebek ekonomiskt. Hans årslön rapporteras av flera källor till coola 10 miljoner dollar årligen.

Bob Barker: Det verkar som om Alex Trebek har något gemensamt med en annan av genrens mest älskade värdar, Bob Barker, som var värd "The Price is Right" i hela 35 år, från 1972 till 2007. I sin heydey tjänade Barker också enligt uppgift en lön på 10 miljoner dollar per år.

Drew Carey: Rolig man Drew Carey, den nuvarande värden för "The Price is Right" kan ha punchlines som kommer ut i wazoo, men han är inte särskilt framgångsrik om sin årslön. Den allmänt accepterade siffran är cirka 9 miljoner dollar.

Steve Harvey: Den omarbetade "Family Feud" blir allt populärare, och även om värd Steve Harvey har många andra strykjärn i underhållningsbranden, tar hem $ 20,000 för varje halvtimme avsnitt är allt annat än chump förändring. Under tiden tjänade den ursprungliga "Feud" -värden Richard Dawson 500,000 XNUMX dollar per säsong.

Jeff Foxworthy: Tillbaka när "Är du smartare än en femte klass?" gick bra i bästa sändning, komikervärd beordrade en rejäl $ 5 per episodslön - inget skämt.

Howie Mandel: När "Deal or No Deal" gick i luften i slutet av sin första prime-time-körning från 2005—2009, slog värd Howie Mandel in rapporterade 75,000 2018 $ per avsnitt. Spola framåt till den nuvarande inkarnationen som debuterade 70,000 med Mandel som både verkställande producent och värd och siffran är sannolikt högre. Släng nu in de rapporterade $ 40 XNUMX som han tjänar som kändisdomare på "America's Got Talent" och Mandel slutar med en uppskattad nettovärde på över XNUMX miljoner dollar.