Hur lång är tigerskogen? hur mycket väger han?

Låt ingen sten vara orörd när det gäller Tiger Woods, låt oss ta en titt på hans proportioner: Woods höjd och vikt. Hur lång är han och hur mycket väger han? De korta svaren: Tiger Woods är 6 fot, 1 tum lång och han väger 185 pund.

Låt oss nu dela upp det lite mer detaljerat:

Hur lång är tigerskogen?

De två frågorna på den här sidan är lätta att svara på eftersom Woods svarar på dem själv på sin officiella webbplats (tigerwoods.com).

Först är Woods 6 fot, 1 tum lång - sex fot-en. Bara för skojs skull säger vi det på flera andra sätt:

  • Woods är 73 tum lång.
  • Han är 185.42 centimeter lång.
  • Han är 45 diametrar av en golfboll lång.
  • Han är 17.17 diametrar på ett golfhål långt.
  • Han är (ungefär) 12 dollarsedlar placerade ända till slut.
  • Det skulle ta ungefär 207,287,671 Tiger Woods placerade ända till slut för att nå från jorden till månen.

Vi kan fortsätta. Men det gör vi inte.

I PGA Tour-medieguider från tidigare i sin karriär noterades Woods på 6-foot-2. Har han krympt? Tvivelaktigt - idrottare är ökända för att fudga lite på höjd och vikt för medieguider. Eller kanske att tidigare 6-fot-2 var ett mått i spikar. (Eller kanske han krympt! Människor blir kortare med åldern - effekterna av gravitation, natch. Tiger verkar för ung för att det redan har slagit av en hel tum.)

För jämförelsens skull noterades Jack Nicklaus och Arnold Palmer på 5-fot-10; Gary Player på 5-fots-6. Phil Mickelson är noterad på 6-fot-3, Dustin Johnson på 6-fot-4 och Jordan Spieth har samma höjd som Woods, 6-fot-1.

Hur mycket väger tigerskogen?

På Woods webbplats och även på PGATour.com listas hans nuvarande vikt till 185 pund.

Woods har samlats ganska mycket genom åren och lagt till mycket muskler, och om du jämför bilder av den nuvarande Tiger med Woods från slutet av 1990-talet kommer du att märka hur mager han ser ut på de tidigare bilderna. Det är vad man kan anta en träningsplan för Navy Seals-stil.

När Woods blev proffs 1996 var hans vikt på 150-talet. En Sports Illustrated-artikel från september 1996 listade Woods vikt 158; en tidningsartikel från januari 1997 höll Woods på 155 pund.

År 2004 listade dock PGA Tour media guide Woods till 180 pund. Och, som nämnts, listar Woods webbplats nu sin vikt som 185 pund. (Det är en bra gissning att när Woods var som störst, när han arbetade hårdast, var han lite tyngre än vad han var listad på.)

Nu när han tvingas gå lättare på kroppen efter flera operationer (och efter att ha blivit proffs) har Woods förlorat en del av den ojämnheten.