Varför har gliderlicenser färre restriktioner än drevna flygplan?

7

Enligt FAA-regler kräver ingen licens för glidflygplan en medicinsk certifiering och du kan få din licens på 16 snarare än 17 för motordrivna flygplan. Du kan få din studentlicens två år tidigare vid 14 års ålder.

Det verkar som att glidning skulle kräva mer skicklighet och erfarenhet än ett kraftigt flygplan. Det ser väldigt oförsonligt ut. Du har bara ett skott vid landning, det finns ingen go-around. Om du förlorar för mycket höjd kan du sluta inte kunna nå flygplatsen. Du måste veta hur man hittar termiska, etc för att få höjd. Medan du bogseras kommer du att flyga i närhet till ett annat flygplan än vad du normalt skulle ha i ett motorfordon.

Varför är begränsningarna mindre för en svängare?

    
uppsättning TomMcW 25.10.2015 02:03

1 svar

6

Först och främst flyger glidflygplan långsamt. Allt händer långsammare än i andra flygplan, och det bidrar till att flyga dem mindre utmanande än du kanske tror. Att flyga dem bra är en annan sak - det kräver mycket skicklighet och god fysisk hälsa.

Historiskt sett infördes de tidiga åldersgränserna i nazistiska Tyskland när Deutscher Luftstportverband ( DLSV ) och senare NSFK organiserade grupper av ungdomar för att låta dem bygga och flyga glidflygplan. Flygträning startade vid 14 års ålder, mestadels i mycket enkel, bungee-launch ed glidflygplan som Zögling eller < a href="https://en.wikipedia.org/wiki/DFS_SG_38_Schulgleiter"> SG-38 som flygades på sommaren och byggdes eller reparerades i vinter. Eftersom bungee-lansering är en väldigt arbetsintensiv process och flygningar varar bara några sekunder, var det mindre om pilotutbildning än att hålla unga upptagna och under inflytande från nazistpartiet.

BungeelanseringavenZöglingglider(bild källa )

Och det fungerade. Olyckor inträffade, men var nästan aldrig dödliga eftersom alla operationer skedde vid låg hastighet och höjd. Därför exporterades dessa åldersgränser tillsammans med tanken på att flyga unpowered flygplan.

Observera att i Europa krävs samma hälsointyg för glidflygning som för flygande GA-flygplan.

Nu till dina farhågor om glidningens krävande natur:

  • Gliderflygning görs från flygfält som är lämpliga för GA-flygplan (eller glidflygplanen kan inte aerotowed) eller vinschstartning. 800 meter är om minimum, och det ger gott om plats för att landa en glider.
  • Flygträning görs initialt endast i närheten av flygfältet, och studenterna ska stanna inom en kotte som gör det möjligt för dem att nå flygfältet när som helst. Flyga längdåkning kommer mycket senare när eleverna har gjort mer än hundra landningar och vet hur man får planet ner på en viss plats. Återigen bidrar den långsamma hastigheten till att göra sådana landningar enkla om piloten är förberedd.
  • Idag är träning ursprungligen i två-sitsar, så det finns en erfaren pilot runt för de första landningarna och de första landsvägarna.
  • Aerotowing är också ganska enkelt, och höjdhantering i släp är mer utmanande än att hålla rätt avstånd från dragplanet. Återigen görs detta ursprungligen i två-sitsar, och all glidflygplanet måste göra är att flyga med samma banvinkel som och något ovanför dragplanet. Repet tar hand om resten.
svaret ges 25.10.2015 08:00