How mekaniskt annorlunda är The One Ring reviderade upplagan?

8

Jag beställde just The Ring Ring RPG, men min utgåva (översatt) är baserad på första upplagan med två böcker i en hylsa.

Jag tittade på Clarifications and Amendments PDF, men det är svårt att säga vad är en förtydligande och vad är ett ändringsförslag. För det mesta därför att jag kommer att ha den översatta boken så är sidreferenser och textposition ibland väldigt olika.

Finns det några mekaniska förändringar som verkligen förbättrar spelet, eller den första upplagan är bra som den är? Är något "brutet" i första utgåvan?

    
uppsättning Luiz Borges 30.11.2016 20:34

1 svar

3

Dokumentet innehåller en massa små förändringar, errator och korrigeringar av förmågor i hela boken. Några av förändringarna påverkar emellertid faktiskt spelet:

Avanceringspunkter

Innan du skulle få avancerade poäng genom att lyckas eller misslyckas med en färdighetskontroll. Nu får du bara avancerade poäng genom att lyckas med en färdighetskontroll.

Endurance Recovery

Innan skulle tecken återställa de angivna värdena när de hade en 8-timmarsperiod att vila. Ett tecken med obehandlad skada skulle återhämta 1 poäng, en med behandlad skada 2 poäng och en oskadad karaktär skulle återhämta 2 poäng plus Heart rating.

Nu är de listade värdena när de återhämtar sig på ett säkert ställe (till exempel ett värdshus eller hemma). Om de reser, återställer de dåligt (långsammare än normalt). Ett tecken med obehandlad skada återställs inte, en med behandlade skador återhämtar 1 poäng av uthållighet, och en oskadad karaktär återställer 2 poäng av uthållighet.

Favored Skills

De kostar nu cirka 25% mindre framstegsposter att uppgradera.

Skrämmar en fiende

Är nu ett mycket bättre alternativ, Kostnaden för ett Hopp-punkt för att misslyckas kontrollen togs bort , och de borttagna hatarna ökade med en poäng per framgångsminskning. En extraordinär framgång kommer att ta bort antingen 4 poäng eller karaktären Valor rating.

Förrän skulle loremasten ta bort det värdet från alla fiender, nu delar han de Hatarpoäng som förloras mellan fiender, men han väljer, vilket är något balanserat om man har en stark fiende med många hatepoäng grupperade med många mindre fiender med några hata poäng.

Så det var en buff / nerf beroende på situationen. Men borttagandet av Hope-poängkostnaden vid misslyckande är säkert en bonus.

Hämta en titel

Du kan nu få en fejd, bondgård, hus, stuga eller annan fördel av att befrienda en av bosättningarna. Detta är ett nytt företag som kan göras under stillestånd för karaktärer som har utfört några goda gärningar inom en annan kulturens territorium.

Farliga

Nu finns det konsekvenser listade för alla typer av risker, så loremaster behöver inte göra någonting själv.

Som du kan se är mest av dessa ändringar små och kan implementeras om du äger den första upplagan av spelet utan svårigheter.

    
svaret ges 25.04.2017 04:31