How kan jag vattentät en duschvägg efter en reparation?

2

Jag har ett litet rörläckage i duschväggen, jag behöver mejla bort gips och vattentät för att reparera röret. Kan jag bara vattentät det lilla området efter reparationen.

    
uppsättning John Collier 10.07.2015 19:44

1 svar

1

Enligt min erfarenhet beror detta på installationen. Min erfarenhet är inte stor.

Idealiskt är vad du har en väl vattentät dusch som annars inte har problem. Om så är fallet borde du kunna göra det här. Ta ut kakeln i ett område större än där ditt problem är. Om du har ett Schluter-typsystem bakom kakel kan du öppna väggen, lösa problemet och använda Kerdiband för att försegla dina sömmar. Tänk på att du kommer att ha ytterligare tätningstjocklek som ett resultat, så du måste kompensera medan du lägger kakan på plats igen. Om du har något annat vattentätningsmembran, är det förmodligen något som Redgard som du borde få för att återställa membranet. Om du egentligen inte har ett membran, men istället bara har cementerade backer-enheter (CBU) bakom kakel eller, värre, mögelskydd, var då medveten om att ditt befintliga system inte är vattentätt till att börja med, utan istället fukt- acceptera. I något av dessa fall är det viktigaste att ta bort mer flis än vad du tror är nödvändigt så att du inte bara kan nå det läckande röret utan också skapa en platt vägg med samma material och installationsstil och lägg sedan reparera kakel över toppen.

Oavsett vad du gör, skynda inte ansträngningen. Tid för material att bota är verkligen super viktigt, så ignorera inte barriärtillverkarens instruktioner.

    
svaret ges 06.09.2015 04:54