Vill du rekommendera att köra eller ta en rundbuss på Island? [stängd]

2

Jag reser runt 1: a juli juli till Reykjavik, Island. Jag kommer att vara där med min familj i ungefär fyra dagar. Vi är bra förare i USA.

Men inte säker på om jag ska hyra och köra bil på Island eller ska jag ta turbussar.

Är det lätt att köra på Island eller skulle du rekommendera att göra turer med resebussar?

    
uppsättning user373215 25.06.2015 03:44

1 svar

2

Jag känner att du är orolig för vägarnas svårighet och kvalitet, så jag tar upp det.

Huvudvägarna är väl underhållna asfalt och det är lätt att köra till de populäraste platserna som Golden Circle , Vik eller glaciärlagunen .

Det finns många grus sidovägar och i vissa områden är de enda alternativet (västra / östra fjorden, inklusive delar av ringvägen), men de är ganska väl underhållna också. Om du är en försiktig förare kommer du att bli ok. Särskilt om du bestämmer dig för att åka bil med högre clearance och större däck. Om du inte planerar att köra djupt in i interiören, skulle jag inte säga att du behöver oroa dig för mycket svåra körförhållanden.

Som sagt, om du är rädd för att köra på smala vägar som inte är asfalt och inte har någon aning om hur man byter hjul vid däckspårning, kan du behöva vara extra försiktig.

När det gäller bussresor. Enligt min åsikt är det alltid bättre att ha egen bil, eftersom du kan ta dig tid och njuta av naturen i din egen takt. Men det är en hel annan diskussion.

EDIT: Två användbara länkar vid planering av en vägresa på Island:

Vägförhållanden (med webbkameror)

Väderprognos

    
svaret ges 25.06.2015 06:38