Vad är "Force" Skada?

12

Från vad jag kan hitta i svar som detta och < a href="https://rpg.stackexchange.com/questions/103219/if-a-creature-has-resistance-to-bludgeoning-damage-shouldnt-it-also-have-resist"> this , kraftskador är ett skumt begrepp av "ren magisk energi", vilket inte är till stor hjälp för att svara på frågan om "vilken effekt har denna attack på de varelser jag slog med det?"

Även olika stavar med samma skada typ av "kraft" har olika effekter. Exempelvis beskriver jag vanligtvis magisk missil som fienden blir slagen med tre (eller fler) bludgeoningattacker. Disintegrate å andra sidan handlar fortfarande om kraftskador men säger uttryckligen att om det minskar dem till 0 träffpunkter, är de helt sönderdelade.

Detta problem är i åtminstone en liten mängd med Radiant, men Acid, Cold, Fire, Lightning, Thunder, Necroticum, Poison och alla andra jag glömde är relativt lätt att föreställa mig med deras effekter på levande varelser.

Så .. Vad är Force skada?

    
uppsättning Blake Steel 27.06.2018 22:08

8 svar

22

Jag tror att du letar efter ytterligare detaljer där ingen finns. Skadetyper säger ...

Damage types have no rules of their own, but other rules, such as damage resistance, rely on the types.

Mer specifikt är Force-skada beskrivet som ...

Force is pure magical energy focused into a damaging form. Most effects that deal force damage are spells, including magic missile and spiritual weapon.

Till dess att en skada kolliderar med något med motstånd, immunitet, oskuldlighet eller annan förmåga som citerar en växelverkan med en typ av skada, är skada-typen funktionellt meningslös .

Så konstigt som det kan låta, brännskada brinner inte , kall skada gör inte frysa saker, kraftskador har ingenting att göra med massa eller acceleration etc. En specifik stavning eller effekt kan säga att det sätter saker i brand eller fryser fasta saker, men det har ingen mekanisk relation till den typ av skada det kan också hantera: en stavning kan hantera brandskador men frysa vatten, om det är vad stavningen säger det gör.

Hur du beskriver resultaten av en skadaeffekt är bara ett rollspel eller berättande val. Några stavar och förmågor ger vägledning och beskrivningar, andra gör det inte.

    
svaret ges 27.06.2018 22:23
1

Låt oss först titta på definitionen av HP

Hit Points represent a combination of physical and mental durability, the will to live, and luck. Creatures with more Hit Points are more difficult to kill. Those with fewer Hit Points are more fragile.

Så, en varelse kan skadas inte bara av fysisk skada, men också genom att ta bort sin vilja att leva eller till och med lycka till.

Skadetyper

Såsom redan nämnts har skada-typerna ingen faktiskt menande av sig själva.

Different attacks, damaging spells, and other harmful effects deal different types of damage. Damage types have no rules of their own, but other rules, such as damage resistance, rely on the types.

Det betyder att din faktiska fråga och problem är: Hur kan jag föreställa mig / tolka kraftskador? , eftersom det inte har någon mekanisk betydelse i spelet själv.

Jo, sanningen är: Det finns inget riktigt korrekt sätt att tänka på det, så du kan tänka på det som du vill . Man kan tänka sig magisk missil som inte slår på kroppen, utan i stället målets "själ", helt enkelt reducerar viljan att leva, men inte egentligen gör någon skada på kroppen (som en bludgeoningskada skulle). Du kan också tänka på det som en pseudo-bludgeoning. Föreställ dig det som det ger dig större mening. Observera att skadestypen inte måste vara konsekvent på "hur du föreställer dig" det över stavar - varje stava har sin egen väg att interagera och skada fiendens varelse. Återigen har skildyperna inte själva någon exakt betydelse.

För din bonus är strålskador faktiskt ganska explicit på hur det interagerar med varelsen.

Radiant: Radiant damage, dealt by a cleric’s Flame Strike spell or an angel’s smiting weapon, sears the flesh like fire and overloads the spirit with power.

    
svaret ges 27.06.2018 22:30
-1

Från vad jag kan säga är Force-skada alternativet "Ingen av ovanstående"

Och varför, exakt det kallas "Force" Skada jag kunde inte berätta för dig.

I grund och botten handlar Force Damage någon form av skada som inte är:

 • bludgeoning
 • Piercing
 • TISK
 • Fire
 • Kall
 • Acid
 • psykiska
 • åska
 • Belysning
 • Radiant
 • Necrotic
 • Poison

Det mest grundläggande sättet att beskriva det är om målet blev slagen av ren Entropy, som Warp i Warhammerverse.

Avbryt bokstavligen till exempel ett energi-entropysystem (målet) och gör det till helt featurlös aska.

Det är dock inte det bästa sättet att beskriva det, för att säga att något är "rent entropiskt" eller "ren magisk energi" betyder i grunden att det fungerar men du föreställer dig det när du stavar stavningen.

Många tycker om att tänka på Eldritch Blast som en laser som skjuter ut och whacks någon (som Läcker skada). Det kan dock också fungera som en stråle som skryter någon (som eld), eller överför några av deras vävnader till featurlös aska som Disintegrate does.

Det kan till och med vara något som tar bort så mycket tur att de omedelbart lider av hjärtinfarkt och dör.

Så i huvudsak finns det inget riktigt svar utom det här: Låt spelaren välja hur det ser ut. Du som DM kan hantera resten.

    
svaret ges 27.06.2018 22:35
-1

Skadetyper representerar inte världen på den nivån.

Skadetyper är artificiella kategorier. Deras funktion är att grymma dela världen av "alla möjliga sätt att bli skadade" i ett dussin eller så fack så att vi kan säga vad som interagerar med vad annat. (Kraftskador är binären "interagerar med ingenting"). Men vad gör att varelsen inte är "kraftskada", det är vad stavningen gör .

Detta gäller även andra skador. Piercing skada är en abstraktion; vad som gör ont för dig är att du har knuffat med en kniv. Den viktigaste funktionen som har gemensamt med andra kärnor i piercingskador är att i allmänhet , kommer samma slags rustning att skydda mot dem alla.

Att fråga vilken kraftskada som ser ut är som att fråga vad en Aberration ser ut. Gå igenom Monster Manual och titta på allt med typen Aberration. Det är hur det ser ut.

    
svaret ges 28.06.2018 02:04
-2

Det kan betraktas som en energiattack, den energin är ren magisk väsen utan anpassning. Absolut upp till spelaren hur det manifesterar sig för att jag tycker att det bara är kärnan i din karaktär.

    
svaret ges 11.12.2018 23:09
-3

Det försvagar den starka kärnkraften

Medan man försöker tillämpa den verkliga fysiken på spel är det i allmänhet en dålig idé, vi kan visualisera kraft som något som skadar materia på en grundläggande nivå.

Kraftskador skiljer sig från bludgeoning och thunder, så det är inte en fysisk strejk.

    
svaret ges 28.06.2018 01:33
-3

Raw Magic.

Alla andra typer av magi är raffinerade. Brandskador, isskada, blixtskador, allt som är magiskt förädlat till en viss form för att ge en specifik effekt. Force skador är en mycket mer rå version av det. Om brandskador är ett stenspjut, är isskada en pil och pilskada, och blixtskada är en flinthammare, då tvingar skador att säga "det är för mycket arbete" och bara bludgeoning dem till döden med en anständigt fjädrande pinne. Självklart kan du fortfarande sticka någon med en vanlig sticka. Du kan kasta din stabbysticka hos någon. Du kan slå någon med den stumma änden av din stabbysticka. Det är bara inte så sofistikerat som med andra metoder. Det är mer förenklat.

    
svaret ges 10.11.2018 09:42
-4

Tänk telekinesis. Det skapar effektivt ett pseudo-fast föremål ur magisk energi och sedan använder det för att göra skada. Exemplen i skildypsbeskrivningen (magisk missil och andligt vapen) beter sig på detta sätt.

    
svaret ges 27.06.2018 22:24