Var Isolt Sayre en Parselmouth eller inte?

2

Efter att ha läst artikeln Pottermore på " Ilvermorny School of Witchcraft och Wizardry , "av JK Rowling, det är oklart för mig om Isolt Sayre var en Parselmouth.

Baserat på vad jag kommer ihåg från att läsa Harry Potter-böckerna, skulle jag definiera termen "Parselmouth" enligt följande:

  • En Parselmouth är en person som uppvisar den magiska förmågan att förstå ormar, höra vad de säger "i verbal form" och som också kan kommunicera muntligt med ormar genom att tala språket Parseltongue. En Parselmouth kan tala och förstå Parseltongue utan att bli undervisad. Baserat på Harrys erfarenhet inser Parselmouths inte nödvändigtvis när de talar Parseltongue: det händer automatiskt när de pratar med ormar. Och på samma sätt låter talet av ormar och andra Parselmouths som pratar Parseltongue, tydligen till Parselmouths som vad som helst som man skulle kunna höra.

Vi vet dessutom att att vara en Parselmouth är extremt sällsynt och starkt förknippad med att vara en efterföljare till Slytherin.

Enligt Illemorny-artikeln var Isolt Sayre en efterföljare till Slytherin som "hävdade att förstå" en Horned Serpent som hon mötte i Nordamerika - något som överraskade en annan nordamerikansk magisk varelse, Pukwudgie William.

Dessutom dömdes en av hennes döttrar att ha möjlighet att prata Parseltongue:

There was a rumour, never confirmed by her family, that, unlike her sister Martha, Rionach was born with the ability to speak Parseltongue and that she was determined not to pass on Slytherin ancestry into the next generation

Men å andra sidan säger artikeln också att "Isolt inte kunde tala språket [Parseltongue]". Detta ges som en förklaring till varför Isolt inte kan aktivera Slytherins trollstav, som hade lärt sig att "sova" när han fick ett speciellt kommando i Parseltongue. Jag trodde initialt att detta citat tydligt visade att Isolt inte var en Parselmouth av något slag.

Tyvärr, efter att ha tänkt det över lite blev jag mindre säker, för jag började tro att detta uttalande kanske skulle tolkas i sammanhang, vilket innebär att Isolt, till skillnad från sin onda moster Gormlaith, inte kunde avsiktligt producerar Parseltongue; dvs utanför kontexten att prata direkt till ormar . Vi ser i böckerna att Harry, som verkar ha förvärvat alla Parselmouths medfödda förmågor, inte kan prata i Parseltongue, förutom när han pratar med en orm: för att komma in i hemmets kammare måste han träna lite genom att föreställa sig att en skrapad bild av en orm är en riktig orm som han pratar med. Det finns inga tecken på att Isolt någonsin har provat någonting så här: i själva verket får vi veta att hon inte vill aktivera trollet ändå ("hon ville inte längre röra på trollet som var den sista reliken i hennes olyckliga barndom") .

Sålunda baserat på informationen i dessa citat verkar situationen lite tvetydig för mig. Vet någon om mer information som skulle lösa denna tvetydighet på ett eller annat sätt? Det kan finnas något annat i artikeln som jag har missat, eller det kan finnas mer information i annat material som skrivits av J.K.R. Det skulle indikera om Isolt Sayre föddes med förmågan att prata med ormar med hjälp av Parseltongue.

    
uppsättning sumelic 18.11.2018 09:01

1 svar

1

Hon kunde tacka den Horned Serpent, så det verkar troligt att hon var.

Isolt nämns som att tacka den Horned Snake efter att den gav henne en bit av sitt horn.

The Horned Serpent was waiting there for her. It raised its head exactly as it had done in her dream, she took part of its horn, thanked it, then returned to the house and woke James, whose skill with stone and wood had already beautified the family cottage.
- Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry (Pottermore)

Även om det är möjligt tackade hon det utan att det förstår henne, det innebär att hon kanske har kunnat tala med den Horned Serpent, inte bara förstår det.

Hon har kanske inte kunnat tala det utan en orm i närheten.

Det var möjligt att Isolt bara inte kunde tala Parseltongue på kommando, och kunde bara tala det när det fanns en orm i närheten. Även om hans situation är lite annorlunda eftersom hans Parseltongue-förmåga bara var på grund av den mörka Herrens själsdel, kunde Harry först tala det nära ormar.

“Harry,’ said Ron, ‘say something. Something in Parseltongue.’

‘But –’ Harry thought hard. The only times he’d ever managed to speak Parseltongue were when he’d been faced with a real snake. He stared hard at the tiny engraving, trying to imagine it was real.

‘Open up,’ he said.

He looked at Ron, who shook his head. ‘English,’ he said.”
- Harry Potter and the Chamber of Secrets, Chapter 16 (The Chamber of Secrets)

Det verkar inte som om Isolt hade talat med ormar långt före den hornade ormen, så det var möjligt att hon inte hade lärt sig att prata Parseltongue utan att vara omkring en orm då.

    
svaret ges 18.11.2018 20:11