Var fyllningar i choklad

0

Vatten är arke-nemesis av choklad. Så hur sätter du vattenbaserade fyllningar i choklad utan att dela upp chokladet? Jag har provat detta ett par gånger, och det verkar aldrig fungera korrekt.

(Mest speciellt, jag försöker göra en fondant fyllning. Men eftersom fondant är bara socker med vatten i det ... det kommer inte att fungera mycket bra.)

    
uppsättning MathematicalOrchid 17.12.2016 21:23

1 svar

6

För att korrigera ditt uttalande:
Vatten är båtfienern av flytande choklad ...

Du kan till och med låta smält choklad och flytande beröring, det här kommer inte att orsaka att chokladet griper, det rör sig om.

Om du vill skapa en fylld bit av chokladkapslad läckerhet som ofta kallas belgiska praline (men namn kan variera) , du kan gå olika vägar:

  • Förbered ett (halv) fast centrum, t.ex. en del av marcipan eller, om du är svår att skära, din fondant, täck sedan den genom att doppa den i tempererad choklad.
  • Förbered ett ihåligt skal genom att hälla härdad choklad i formar och häll ut den igen innan den sätter. Fyll sedan skalet med önskad fyllning och lämna lite utrymme till toppen. Stäng skalet genom att pipa eller häll mer choklad på den. Låt svalna mellan steg och före upplösning.
  • För verkligen flytande fyllningar som likör behöver du skal som bara har en liten öppning. Du kan göra dem själv, antingen genom att använda en speciell form med en liten öppning eller genom att göra halvbollar, "lima" två halvor tillsammans och sedan använda ett varmt verktyg för att smälta ett hål i bollen. Eller du kan beställa dem från specialiserade leverantörer. Fyll skalet med din vätskepåfyllning, stäng sedan hålet genom att pipa en droppe choklad på den.
    Valfritt: doppa det fyllda objektet i choklad för att dölja sömmar mm
svaret ges 17.12.2016 22:22