Varför kunde inte Qui-Gon Jinns styrspök varna Yoda när Anakin dödade Tusken Raiders?

16

I preklerna börjar Anakin Skywalkers tur till den mörka sidan med sin hämndsdöd av Tusken Raiders. Qui-Gons röst kan höras när man anakin och gråter "Anakin, noooo!" Om han hade den förmågan, varför kunde han inte varna Yoda, som var mycket bättre anpassad till kraften (då) än Anakin?

Minst Jedi-templet kunde ha blivit räddat senare, om Yoda varit lite mindre omedveten om att gå vidare.

    
uppsättning HNL 07.02.2012 06:18

3 svar

10

( Ansvarsbegränsning: Det här säkerhetskopieras inte av kanonkällor! )

Det är inte så som det fungerar. Död Jedi som "blev en med kraften" kan inte gå och ingripa med den naturliga händelsekedjan. Obi-Wan säger detta själv på Dagobah. De kan bara styra levande med sin visdom (inte deras kunskaper).

Han kanske hade dykt upp för Anakin och övertygat honom om att det han gjorde var fel och att han skulle berätta för Yoda eller Obi-Wan. Men han valde inte att (så vitt jag vet).

    
svaret ges 07.02.2012 15:41
8

Qui Gon-Jinn hade förvärvat förmågan att överlämna med de levande från bortom de döda någon gång efter sin död, men det var en färdighet som tog honom många år att utveckla och behärska från bortom graven. I Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, berättar Yoda Obi Wan att Qui Gon har förvärvat färdigheten, och att Qui Gon kommer att lära det för Obi Wan när Obi Wan går till Tatooine.

Vi är i princip kvar att anta att Qui Gon ännu inte visste hur man pratar med de levande under Episode II: Attack of the Clones.

    
svaret ges 07.02.2012 09:02
1

Jag tror att Qui-Gon bara hade förvärvat förmågan att manifestera sig, åtminstone i röstform, till de levande. Man kan anta att Yoda inte hörde Qui-Gons röst före denna händelse i episod 2, men Qui-Gon hade redan varit död i nästan tio år. Enligt novelleringen av episod 2, tror jag Anakin kunde höra Qui-Gon också.

När det gäller att dela visdom mot information tror jag inte på denna teori, eftersom Obi-Wan bekräftade Lukas att Vader är hans far och att Leia är hans syster. Han berättade för Lukas ny information som han inte visste: att hans tvillingssyst hade varit gömd från kejsaren och att hennes identitet var anonym.

    
svaret ges 15.07.2014 07:47