How kan första ordern se motståndsskepparna i slutet av den sista Jedi?

14

Jag hittade den här typen i slutet av The Last Jedi ganska förvirrande. Jag har bara sett filmen två gånger så min påminnelse kan vara av, men så långt jag kan komma ihåg:

What's left of the Resistance decide to abandon their remaining cruiser in smaller shuttles, and head towards the old rebel base on Crait. I'm pretty sure someone mentions cloaking the shuttles so they can't be seen by the First Order (which makes sense). However, not only are they still physically visible to Admiral Holdo ("Godspeed, Rebels"), the First Order also manage to detect where they are and blast them to pieces.

Var dessa fartyg cloaked eller inte? Om så är fallet, hur kunde Holdo se dem och hur kunde första ordern upptäcka var de var? Även:

If the First Order have de-cloaking technology then what is the point of cloaking ships in the first place?

    
uppsättning Steven Rands 18.12.2017 17:18

4 svar

22

DJ, "a" kodbrytare, utsåg motståndet.

Fartygen var ursprungligen kappade som du trodde, och motståndet lyckades flyr till Craits mineralplan, den första ordningen skulle ha flugit över huvudet och våra mäktiga hjältar skulle ha varit säkra.

Men, Poe, Finn och Rose bestämde sig för att hitta denna kodbrytare och förstöra spårningen. Tyvärr har de fel och den som de fick var en sälja. Han sålde sig ut till Första Orden, berättade för de kappade skeppen (som han hade hört i en kommunikation mellan Poe och Finn) och fick en stor betalning av pengar.

Så det var DJ, den tvivelaktiga kodbrytaren, som informerade motståndet och fick Motståndsflottan sköt.

Det är möjligt att den första ordningen krävde koden bryterens kunskap om att ta bort fartygen, men även om de inte gjorde det, skulle de inte ha förväntat sig leta efter dessa transportfartyg.

    
svaret ges 18.12.2017 17:29
10

De visade inte synligt (jag menar vi ser dem på skärmen). Istället hade de någon form av kappa som hindrade dem från att upptäckas.

När DJ berättar för första ordern vad Rebels plan är, körde de en "de-cloaking scan" som upptäckte fartygen.

Implikationerna är att den första ordningen kör någon form av normala skanningar som kan motverkas på något sätt, men de måste springa en speciell avsökning för att upptäcka de kappade skeppen.

    
svaret ges 18.12.2017 17:30
3

Jag har bara sett filmen två gånger, men jag minns att efter att DJ (karaktären som spelats av Benicio Del Toro) avslöjar motståndets plan, berättar en officer Hux att de körde en "de-cloaking scan" för att avslöja pendlarna . Antingen har den första ordningen teknik som motståndet inte känner till (som förmågan att spåra genom ljushastighet), eller en de-cloaking-skanning är något de normalt inte skulle göra, kanske som skillnaden mellan en ubåt med passiv vs. aktiv sonar.

Kom ihåg, Poe tycker att det är självmord att lämna kryssaren, och den första ordningen måste också tänka på det, varför de inte var uppmärksamma på mindre båtar.

Jag tror också att cloaking endast refererar till instrument. Första ordern var för långt för att se pendlarna med blotta ögat, så de skulle behöva förlita sig på skanningar för att se dem. Det förklarar (i åtanke åtminstone) varför Holdo (och kameran) kunde se fartygen med blotta ögat.

Det är förmodligen för mycket spekulation att detta är ett accepterat svar, men det är hur jag löser denna fråga i mitt sinne, så jag kan begrunda alla andra. : -)

    
svaret ges 18.12.2017 17:30
3

Ja, de klädde på skeppen.

if the First Order have de-cloaking technology, then what is the point of cloaking ships in the first place?

Poängen var att nå Crait i distraktionsskuggan (kom ihåg att First Order var inriktad på huvudmotståndet). Klädda fartyg förblev osynliga för första ordern tills de sprang avskärmning. Motstånd hoppades att den första ordningen inte skulle leta efter kappade skepp eftersom det var upptaget att driva sitt huvudskepp.

    
svaret ges 18.12.2017 18:18