Dödar inte Vincent och Jules Marvin?

28

I Massfiction dödade Vincent och Jules alla killar på Bretts lägenhet för att stjäla portföljen från Marsellus Wallace men inte Marvin.

Varför dödade Vincent och Jules inte Marvin i Pulp Fiction?

    
uppsättning Vijin Paulraj 08.07.2012 08:51

7 svar

49

Det är aldrig uttryckligt sagt i filmen, men om vi lyssnar noga på lägenhetsscenen kan vi förstå Marvin var deras informant inom den gruppen. Här är scenens skript.

Jules - "We should have shotguns for this kinda deal."
Vincent - "How many are up there?"
Jules - "Three or four."
Vincent - "That's counting our guy?"
Jules - "Not sure."
Vincent - "So that means there could be up to five guys up there?"
Jules - "It's possible."

När Vincent säger "Det räknar vår kille" var Marvin deras kille som är informanten. Efter att ha skott Brett och de andra säger Vincent till Jules "Känner du den här killen?" och Jules svarar "Ja" . Det är därför de inte skjuter honom.

    
svaret ges 08.07.2012 08:51
16

De dödade inte Marvin eftersom han var en del av Wallaces nätverk och var en informatör i gänget.

Kom ihåg att de frågade "varför sa du inte att det fanns en man i köket med en gudförbudskanon?" eller något sådant. Detta visar att de väntade honom att tillhandahålla denna information och logiskt var han deras man (nämnd i korridoren).

Om de hade dödat honom så skulle det vara litet incitament för människor att informera om gäng som hade förrått Wallace i framtiden. Det här är också förmodligen varför Jules och Vincent är ointresserade i ursäkterna "Du är rumpa talar inte ut ur det här" för att oavsett vad de säger att hitmen känner till sin sanna plan från Marvin.

    
svaret ges 09.07.2012 15:01
8

Enligt Phil LaMarr (skådespelare som spelade Marvin), från hans AMA (fråga mig någonting) inlägg på Reddit / r / IAMA , det beror på (betona min):

The back story that Quentin and I talked about was that Marvin and Jules had people in common and when this briefcase thing went down Jules was able to get in touch w/ Marvin and offered these guys who were holed up, scared and obviously way out of their depth a way to resolve this. "All you have to do is make sure the door is unlocked at 7:45." He didn't know exactly how it was going to be resolved and he wasn't street-smart enough to figure that the resolution might have a significant cost.

    
svaret ges 05.10.2012 09:10
1
Först och främst var Marvin deras informant och Brett, Roger (kille i soffan) och Man # 4 (handkanonkillen, kille i badrummet) var målen.

Man # 4 kunde ha överlevt om han hade bott i badrummet. Hur som helst, blev Marvin inte avsiktligt dödad för att han ruttade sina kollegor med pennahalshögskolor så att han kunde leva.

Ett val som han senare beklagade ( som du kan se när Brett dödas ), men på grund av Vincent Vegas dåliga vapenskyddsfärdigheter, får Marvin huvudet avblåsat.

Även orsaken till att allt hände i första hand var att Brett och hans vänner vägrade att ge upp det korta fallet av vilken anledning som helst.

    
svaret ges 15.02.2013 03:08
1

Jag tror att marvin var hans informant, men skulle försöka dubbla korset Jules och Vincent. Det var därför mannen var i badrummet med en pistol. Jules själv säger att vi borde vara döda. Guds inblandning stoppar kulorna? Därför blir Vince så upprörd vid Marvin för att "glömma" att killen var i badrummet med en handkanon. Jules uppmärksamhet fokuserar på att de inte dödades. Senare läggs gudomlig rättvisa på Marvin för sitt försök till dubbelt kors, när han blir skott i ansiktet.

Jag tror att om Jules uppmärksamhet inte har distraherats, kan de ha dödat Marvin i lägenheten. På grund av den totala skruven.

Marvin var ingen. Signerad av Wolf senare, som beskrev honom som "ingen som kommer att saknas".

Bara min åsikt.

    
svaret ges 23.09.2016 17:39
-1

Jag tror att Vincent dödade Marvin med avsikt. Om du tittar noggrant på filmscenen. När Vincent hade vapnet pekade på Marvin kan du se hans figur krama avtryckaren långsamt.

    
svaret ges 28.07.2016 02:52
-1

Jag är övertygad om att Vincent av misstag dödar Marvin. Detta framgår av flera misstag som Vincent gör i hela filmen. Varje misstag är en produkt av ego och dumhet. Han är helt enkelt vårdslös. Det första som kommer att tänka på är Vincent at Butches lägenhet. Han lämnar en laddad pistol (med ljuddämparen kopplad noless) i vanlig syn på köksbänken medan han är i toaletten, vilket resulterar i Butch skjuter och dödar honom.

En annan händelse som kommer att tänka är när han är med Mia och lämnar sin jacka obevakad (med Mia, en känd cocaine-missbrukare) med en 8 boll heroin i fickan för att hon ska hitta. Detta äger rum efter att han blev oerhört orolig (före datumet) om att göra ett misstag på det datum som kunde pissa av sin chef (Mia's man).

Vidare, i ett försök att rädda Mias liv efter hennes OD på heroin, driver Vincent som en komplett idiot över till hans dope återförsäljare hus för att vända OD. Hans körning kunde lätt ha lockat polisen och ledde dem till ett dophus. Slutligen förblir det faktum att Vincent oavsiktligt skjuter Marvin i huvudet PÅ MORN, PÅ EN BUS STREET, och i ett rörligt fordon UTAN TINTS, förblir endast hans oavsiktliga dumhet. Om Vincent ville döda Marvin med ändamål, skulle jag tro att han skulle vänta med att komma till ett mer välbekant område eller åtminstone göra mindre av en röra genom att "oavsiktligt" skjuta honom i bröstet.

Hur som helst är det bara en film och det är bara min åsikt. Tack för att du läser.

    
svaret ges 27.01.2019 05:40