Outlet ser ut som en NEMA 10-50 men stämplas endast vid 30

1

Det finns en elektrisk spis ansluten till detta uttag. Jag kan inte berätta vilken kontakt det är att göra en adapter för laddning av bil.

Det här är i USA.

    
uppsättning Jonathan 03.08.2018 20:00

1 svar

2

Det ser ut som en NEMA 10-50 okej, men den är märkt 30A.

Elektrisk kod 110.3 kräver du följer märkning och instruktioner på varje enhet. Därför kan den här felaktiga enheten endast brytas 30A, men allt du vill ansluta till kommer att poppa en 30A-brytare. Det är värdelöst och måste tas ur drift och kastas. Det kan inte ens vara en riktig NEMA-kontakt, så en 10-50P kanske inte ens passar. Inte att du ska använda en NEMA 10 för att ladda en elbil! Det inbjuder till en chockerande situation.

Problemet med NEMA 10

Även om du sätter på en NEMA-kontakt, är de här stora kontakterna inte avsedda för frekvent plug-out / unplug . De kommer snabbt att skada och terminalerna börjar bryta. Det är där NEMA 10 blir ett super dåligt problem . De har ingen markpinne. De är olagliga för nytt arbete, men på grund av lobbyn från apparatindustrin får de fortsätta att fungera i äldre hem. De "gjorde det lagligt" till bootleg ground på intervall och torktumlare.

Problemet är att om något går fel med den neutrala anslutningen kommer maskinens chassi att bli elektrifierat . Detta har dödats, och det rapporteras vanligtvis som en "felkopplad" torktumlare eller intervallbehållare, men behållaren var korrekt ansluten. Det misslyckades helt enkelt, vilket är en vanlig och vanlig förekomst och den bör inte misslyckas dödligt: den ska inte elektrifiera chassit med maskiner . Men det gör det, och det gör NEMA 10 farligt.

Storlek upp vad du har

Tappa höljets lock på väggen och ta en titt inuti. Du vill veta trådens storlek, och om de är aluminium, hur många finns det och vilka färger.

  • Första kontot för heta kablar. Det måste vara 2, antingen svart eller rött. Två svarta är OK.
  • Nästa, berättar för neutral. Om en vit tråd är närvarande, är det neutralt. Det kan vara blott om det är den enda kvarvarande ledningen. Ibland är det en bana av nakna strängar som vikts runt knutarna.
  • sista, markerade. Om neutralt redovisas, och det finns fortfarande en oregistrerad för bly, grön eller grön / gul tråd, som är markerad. Om både neutral och jord är närvarande är det fantastiskt. Men marken kan eftermonteras genom att installera en enda tråd - neutral kan inte.

Se nu på trådens storlek, och vi är bara bekymrade med de "heta" ledarna. De kommer att vara antingen 10 AWG, 8 AWG, 6 AWG, eller möjligen 4 AWG. (Kommer större när antalet sänks). Detta kommer att märkas på de enskilda ledningarna kanske , kabelkabeln säkert, eller trådens diameter kan mätas och se upp på Internet.

Kontrollera även om trådarna är aluminium. Om de är aluminium, lägg till 2 till den effektiva AWG. Så # 6Al utför som # 8Cu. Antag koppar:

  • Om kuggarna är 10 AWG måste du brytare för 30A och du måste använda 30A behållare (inte den).
  • Om kollarna är 8 AWG måste du krossa 40A och använda 50A behållare (egentligen).
  • om kollarna är 6 AWG måste du brytare för 50A och använda 50A behållare.

Anpassa vad du kan

Det är troligt att din billaddare kräver marken (använder en NEMA 6 varmvattenplats eller 14 hot-hot-neutral-ground). Och troligtvis kräver din spis neutral (använder NEMA 14 eller 10 hot-hot-neutral). Neutral är inte markerad, oavsett vad du har fått höra.

Men om du inte har mark, kan du eftermontera marken , helt enkelt genom att få blankt # 10 tråd och dirigera den via alla möjliga medel från uttaget till huvudpanelen eller någon jordad del av ditt elsystem där jordtråden är # 10 eller större eller någon icke-flexibel metallrör som går hela vägen tillbaka till panelen eller någonstans på jordningselektrodesystemet (de lediga kablarna som jordar panelen till vattenrör eller jord stavar). Du kan inte använda slumpmässiga vattenrör för jordning, med några undantag.

Den enda behållaren som kan tillgodose båda behoven är NEMA 14, som lyckligtvis också fixar den farliga NEMA 10-situationen. Också lyckligtvis är något sortiment utformat för att acceptera antingen en NEMA 10 eller 14-sladd och kan bytas ut genom att byta sladden och ta bort stöveln.

Din billaddare är antagligen ansluten NEMA 6 (varmvatten), men det är helt lagligt att ansluta det till NEMA 14 med en adapter, förlängningssladd med NEMA 6 och 14 i motsatta ändar, eller byt bara sladden på laddaren.

Om din krets är 30A, kan du också ha mer än en behållare på den. Så en 30A krets kan utökas till en ny behållare i garaget. Det är en no-no med 40 eller 50 amp range / ugn krets.

    
svaret ges 03.08.2018 23:31