Vår du laga vanligt böna i röra tenn i lägereld under vandrarnas läger? Möjlig?

4

Hur man lagar vanligt böna i röra tenn i lägereld under vandrarnas läger? Varje natt skulle vara på den andra platsen. Utmaningen är att först suga bönorna och sedan laga mat. Bönor bör kokas på liten eld, vilket är ganska svårt att uppnå med lägereld.

Jag tänkte på blötläggning av bönor i röra tenn för natten, sedan på nästa lägereld kokar vattnet och håller bönor i kokande vatten och håller rätt avstånd från eldens mitt. Vattnet skulle antagligen en gång koka intensivt och den andra kommer att vara några grader under kokpunkten.

Är det möjligt att laga bönor på ett sådant sätt? Finns det ett annat sätt att förbereda det?

    
uppsättning Danubian Sailor 02.07.2012 20:00

3 svar

2

Du kan bara suga bönor tills de är redo att laga mat. Beroende på bönan skulle det ha varierande blöt tider; men många bönor som lämnas i vatten kommer att komma till en fin tandstark konsistens av sig själv (tänk på att de kommer att behöva vara antingen groda eller kokta i slutet).

Om du antar att du har en vattentät behållare för att servera bönor för att lagra dem medan de blötlägger (jag gillar små pyrexbehållare för portage), kan du också kasta dem i stekpannan eller andra köksredskap för att koka dem. På det här sättet kan du bära flera dagar i torrt tillstånd, vilket skulle göra dem lätta och inte utsatta för förstöring utan för att mängden blötläggs.

Sammankopplingar och hälsokostaffärer har ofta bulkfack med sorter av torkade bönor och kartor som beskriver blöt tider. du kan blanda din egen medley genom att packa några olika, som alla har ungefär samma dagstid.

    
svaret ges 02.07.2012 20:17
5

Om du antar att du har tillgång till en matdämpare eller en ugn som kan lita på en låg inställning, skulle du vara bättre att förkoka och torka de kokta bönorna. När du kommer till lägret, lägg bara till kokande vatten och vänta 15 minuter, och de kommer att göras.

Detta skulle spara dig bränslekostnaden för den långa kokktid som de flesta bönor kräver, och låta dig krydda dem på sätt som skulle vara svårt eller omöjligt på spåret.

    
svaret ges 02.07.2012 22:07
3

Kokning är det enklaste att laga i en eld. Några enklare än marshmallows.

Vattnet buffrar ut variationerna i temperaturen. Om tempan sjunker för låg för länge kommer bönorna att ta längre tid att laga mat men det kommer inte att skada dem. Om temperaturen är för hög för länge måste du kanske lägga till mer vatten.

Jag tror att din strategi kommer att fungera. Tänk på att det tar timmar att koka. Du kan överväga att använda linser - inte så traditionella men de lagar sig snabbare och behöver inte blötläggas.

    
svaret ges 02.07.2012 20:19