Kan jag göra en söt varmvattenskorpsbak?

5

Jag har gjort massor av handgjorda tårtor nyligen och jag undrar om det är möjligt att göra en söt varmvattenskorpsbak. Det jag vill försöka är en Christmassy Hand-uppladdad köttfärs paj.

Min vanliga söta tårta bakverk recept för en paj med lock är 150g fplain mjöl, 33g svin, 50ml vatten, 1tsp mjölk och en nypa salt. Jag tycker att detta belopp passar min paj dolly perfekt utan slöseri.

Jag hoppas att det bara blir lika enkelt som att lägga till lite socker men undrar om effekten av andra substitutioner? Lard bytte till kokosnötolja? Lägger till smör?

Har någon provat söt varmvattenskorpa innan det inte hittades mycket online?

    
uppsättning StartPlayer 05.12.2018 08:47

1 svar

3

Du kan enkelt lägga till socker till pajskorpsdeg. I Tyskland betyder formeln "3-2-1" inte "mjölkfett", det betyder "mjölkfett-socker". Och jag tror att jag har sett brödkakor med ännu högre sockerförhållanden. För att klargöra, ska du använda siktad konditors socker, eftersom några större kristaller kommer att lösa hårt.

Dessa deg görs i allmänhet som shortbread (= enkel blandning), inte som en pate brisee (vilket är varmt vatten). Men jag tror att franska gör söta pate brisee. Kunde inte hitta en källa men eftersom det verkar moderna franska webbplatser bryr sig inte mycket om den traditionella distinktionen av pate sablee (kallmetod) och pate brisee (varmvattenmetod). Ändå skulle jag bara fortsätta och försöka - mixa konditorens socker i degen och se hur det fungerar.

Jag skulle inte heller ersätta lard. Jag älskar den textur som den ger, och jag är personligen inte alls avskräckt av sin smak i söta recept. Jag vet att vissa människor kan reagera på det så konstigt, helt enkelt för att de aldrig har stött på kombinationen, men om du ger det en chans kan du bli positivt överraskad.

    
svaret ges 05.12.2018 12:03