9 saker att göra om din fru är otrogen

Hur ofta fuskar kvinnor? Enligt Bradford Wilcox, Ph.D. chefen för National Marriage Project vid University of Virginia 14 procent av gifta kvinnor fuskar. Med andra ord är chanserna för att en fru fusk är små trots vad du kan läsa på många webbplatser.

Skulle det inte vara intressant att veta statistiken om hur ofta hustrur anklagas för fusk jämfört med den faktiska statistiken? Och man måste undra, om män var mer medvetna om den låga andelen fruar som fuskar, skulle de finna det lättare att lita på och släppa misstankar?

Ibland kan en frus beteende indikera fusk, bara för att det finns indikationer och misstankar men betyder inte att det finns fusk. Mitt första råd till alla som inte har ett definitivt bevis för fusk är att inte låta dina misstankar komma undan med dig och inte göra anklagelser om otrohet om du inte är helt säker på att det finns en fråga att hantera.

Om du är helt säker på att din fru fuskar:

1. Gå inte alla alfahane på den andra mannen. Visst, han har inkräktat på ditt territorium, har gått in där han inte hör hemma, men hot eller fysiskt våld från dig kommer att landa dig i fängelse och skjuta din fru längre i hans armar. Och som det gamla ordspråket säger, "när du välter med grisar, förvänta dig att bli smutsig." Din fru och den andra mannen har sänkt sin standard, det betyder inte att du också måste.

2. Kontrollera dina känslor innan du avslöjar hennes hemlighet. När du upptäcker otroheten kommer du att uppleva många olika känslor. Du kommer att frukta att förlora din fru, att ditt äktenskap upphör och naturligtvis skammen att veta att äktenskapligt förtroende har brutits. Om din önskan är att rädda ditt äktenskap måste du kontrollera dina känslor och komma till detta problem med ett jämnt huvud. Om din önskan är att skilja sig kommer du att klara dig bättre under skilsmässoprocessen om du inte låter dina känslor styra dina beslut.

3. Om din önskan är att rädda ditt äktenskap uppmanar jag dig att prata med en terapeut innan du konfronterar din fru. En terapeut kan hjälpa dig att bearbeta informationen och känslorna och vägleda dig i de steg du behöver ta för att rädda äktenskapet.

4. Bygg ett bra supportsystem men dela inte dina äktenskapliga problem med någon som lyssnar. Det är viktigt att du vet att du inte är ensam, att du har en förtroende att gå till när dina känslor blir bäst av dig. Välj en god vän eller betrodd familjemedlem att lita på, men låt inte din ilska få dig att sprida ordet till för många människor. Om du kan rädda ditt äktenskap vill du inte att folk ska döma dig eller din fru. Dina äktenskapliga problem är ditt företag; håll den nära bröstet.

5. Jämför inte din situation med andras. Äktenskap och affärer är unikt individuella. Vad som händer i någon annans situation är inte en återspegling av vad som kommer att hända i din situation. Du måste utveckla en plan för personlig och äktenskaplig återhämtning baserat på ditt äktenskap och ditt förhållande till din fru.

6. Ta hand om dina emotionella och fysiska behov. Luta dig på ditt stödsystem, prata med en terapeut, gör vad du behöver göra för att förhindra att dina känslor orsakar sjukdom. Ät en balanserad kost så att stress i din situation inte stör det optimala fysiska välbefinnandet. Träna regelbundet, inget lindrar stress och avvärjer depression som en vanlig träningsrutin.

7. Skydda dina lagliga rättigheter om ditt äktenskap inte överlever. Oavsett om du vill ha en skilsmässa eller inte, är det i ditt bästa att konsultera en skilsmässeadvokat om din fru fuskar. Du behöver inte ansöka om skilsmässa, men ett samråd med en skilsmässeadvokat hjälper dig att förstå dina lagliga skilsmässorättigheter och hur du skyddar dig själv och eventuella äktenskapliga tillgångar om affären skulle innebära att ditt äktenskap upphör.

8. Konfrontera din fru om hennes svek. Det är viktigt att ha bevis på otrohet och alla dina ankor i rad. Om du har pratat med en terapeut och en skilsmässeadvokat, har fått ett bra grepp om dina känslor, kommer konfrontationen med din fru mer än troligt att gå till din fördel.

9. Fatta beslut om du vill stanna kvar i äktenskapet eller ansöka om skilsmässa. Om din fru vägrar att ge upp affären har du två val. Du kan ge det tid och se om affären försvinner eller om du kan ansöka om skilsmässa och gå vidare med ditt liv. Vad du än gör är ditt val. Låt inte din fru diktera hur du väljer att svara på hennes dåliga beteende. Bara du vet vad som är och inte är acceptabelt äktenskapligt beteende, i slutändan är det upp till dig vad du kan och inte kan leva med.