Hur tunn är "Veil" i Scion?

3

I White Wolf har de vanligtvis något som kallas "The Veil" - den 3,5: e skålväggen som skiljer karaktärerna från det vardagliga samhället (det vill säga anledningen att inte vara öppen med sina krafter). I Scion finns det ingen särskild hänvisning till detta, eftersom karaktärerna ska bygga sina egna legender till den punkt som de blir deras egen gudom. Vi har dock en fångst som normalt följer Veil i form av ödet Bindande.

Så hur ofta ska Veil korsas av icke-väckda individer i Scion?

Redigera 1: Om de till exempel har en critter, borde de hålla det tyst (med motiveringen att se det kan fatebind eller kan det gå som Adrian Veights katt i Watchmen.

    
uppsättning CatLord 19.09.2012 04:32

2 svar

9

Det beror på spelet du spelar. Det är ett krig som kommer, så om slöjan blir sönder eller inte, beror på vad dina spelare vill ha.

Vissa spel kommer att gå ut, med en ny Scion på nyheterna varje dag. Andra spel kommer att ha tecken som försöker deras svåraste att blanda in och undvika komplikationerna för ödet-bindande.

Kom bara ihåg att om du väcker världen upp till det övernaturliga att det kommer att bli konsekvenser.

    
svaret ges 23.09.2012 02:32
4

Jag vet att detta inte är "standard", men hur GM-spelaren spelar den, det är verkligen ingen slöja. De flesta av de allvarligt mytiska sakerna händer i det jag har kommit att ringa terra incognita .

Uppdraget att få Aengus magiska harp tillbaka tog oss in i:

 • Eldkrigarnas land , som nås från jorden genom att gå utmed Irlands kust till en lava ventil på havets botten och ner ett lava fyllt lavörsrör
 • Gå in i Crom Cruaghs land , åtkomst från brandgiganternas land genom att gå in i en gigantisk Sarlac-mun och falla en halv kilometer i en träsk
 • Escaping Crom Cruagh genom ett torn som leder oss från en Sarlac-mun till ett okänt hav , där vi var tvungna att simma för dagar
 • Slutar på stränderna i Tuatha de Danans land där var en hemlig genväg genom Feys land för att komma tillbaka till jorden.
 • Det finns många fångster och gotchas. Landet av eldgiganterna har inget vatten, den fejlande landen landar alla som äter maten, i Crom Cruagh är allt sjukt och giftigt, och överallt finns det saker som vill äta dig.

  I princip skulle någon människa som vandrar in i en sådan terra incognita behöva vandra ganska blodig svårt att komma dit i första hand. Vid vilken tidpunkt kommer de förmodligen att ätas, enslavas, ensorceled, gå Jumanji eller bara dö.

  Tillbaka på jorden , gör vårt GM ingen ansträngning för att hålla en Veil upp. Medlemmar i mitt band har blivit kvarhållna av en hemlig myndighet som liknar byrået i X-filer, eller en väldigt vattentvätt från Stross 'tvättromaner eller en (hittills) tandlös BPRD från Hellboy.

  Det här hände, eftersom det finns videoövervakning överallt , och de gör ingen ansträngning för att dölja sina krafter, och att bli fängslad var helt ineffektiv eftersom de helt enkelt gick ut ur den underjordiska bunken och tog bitar av vägg med dem som juggernaut.

  Anledningen till att existenser av titaner och scions och gudar inte är allmänt kännedom är att de förblir mestadels utomjordiska, och eftersom mycket liten handling sker på jorden, och eftersom scions har riktigt bra spinnläkare . Liksom Loki.

  Ödemarkbindning har inte blivit begränsad till de människor vi samverkar med på jorden. Medan en eller två medlemmar av bandet plockade upp ödesdigra bindningar till människor, har några av oss fått ödebindningar till titanspannmål. Jag är lyxig för en leprechaun eller succubus.

  För att avsluta kan "icke-väckda" människor gå in i terra incognita, men det är ganska svårt. Det är riktigt enkelt för att de ska bli involverade i något äventyr eller händelser som händer på jorden, och det är verkligen lätt för ett band att involvera någon i sina handlingar. Vid vilken tidpunkt bestämmer reglerna för ödet för ödet om de släpper in eller inte.

      
  svaret ges 12.12.2013 09:41