Vad man ska göra när en ex kommer tillbaka

Efter att ett förhållande har avslutats finns det tillfällen när ditt ex kan komma tillbaka till ditt liv. Och oavsett om den här personen skickar en vänlig text till dig, vill träffas personligen och / eller säger att han eller hon vill komma ihop igen, kanske du inte är säker på hur du ska gå vidare. När allt kommer omkring, är du intresserad av att starta om en romantik med den här personen? Eller vill du ens se eller prata med den här personen? När du kämpar med dessa typer av svåra frågor är det viktigt att inse att du är den som får fatta det slutgiltiga beslutet om den roll du vill att ditt ex ska spela i ditt liv. Faktum är att du har många olika alternativ när du hanterar en ex som har återvänt, och att göra det som är bäst för dig är det bästa beslutet du kan fatta.

Varför kommer exer tillbaka? Innan du bestämmer dig för om och / eller hur du vill samarbeta med en ex som har återvänt är det viktigt att förstå de olika orsakerna till att den här personen i första hand kan komma tillbaka. Till exempel är det vanligt att en ex-pojkvän eller flickvän återinträder i ditt liv för att försöka återuppliva den kärleksfulla anslutningen som du en gång delade med varandra. Det finns faktiskt tillfällen då exer återvänder för att visa dig att de har förändrats till det bättre, att de fortfarande är kär i dig och att saker och ting kommer att vara annorlunda den här gången. Med andra ord, många exer återvänder en andra gång i hopp om att få en andra chans.

Det finns också exer som kommer tillbaka för att göra saker rätt mellan er och för att lindra alla hårda känslor. Till exempel kanske de två slutade på dåliga villkor eller så var du helt förblindad över upplösningen, och ditt ex kan känna sig tvungen att komma tillbaka och be om ursäkt och / eller sätta rekordet en gång för alla.

Var ärlig med dig själv

När en ex återkommer till ditt liv är det du som får bestämma vilken typ av förhållande (eller brist på) du vill ha med den här personen. Och det betyder att du måste vara försiktig såväl som ärlig mot dig själv om du vill höra den här personen eller hålla ut den här personen. När allt kommer omkring, på grund av de eventuella avvikelserna mellan dina egna behov och önskningar och dina exs, bör du fortsätta på ett sätt som respekterar din egen emotionella hälsa och välbefinnande. Till exempel, om att prata med ditt ex kommer att väcka smärta och känslor av besvikelse och förlust, kanske det inte är i ditt bästa intresse att skämma bort den här personen.

Ignorera honom eller henne

Med detta i åtanke, om du inte är redo eller är intresserad av att prata med ditt ex, behöver du inte engagera dig med honom eller henne. Och även om det kan låta hårt kan du välja att blockera hans eller hennes nummer, ovänliga honom eller henne på Facebook och / eller helt enkelt skjuta upp eftersom du inte är skyldig att delta i en dialog om du inte vill. När allt kommer omkring slutade saker mellan er två, och ett av de hälsosammaste och mest produktiva sätten att komma över någon är att fokusera på framtiden och lämna honom eller henne tidigare.

Lyssna på vad han eller hon har att säga

Men du har också möjlighet att prata med ditt ex, antingen i telefon eller personligen. Och när du väl har förstått hans eller hennes avsikter, förklaringar och möjliga mea culpas, bör du öppet kommunicera dina behov och känslor med honom eller henne också. Och så snart du har det här ärliga samtalet kommer du att kunna fortsätta på ett sätt som är rätt och hälsosamt för dig.

Till exempel, om ditt ex vill komma tillbaka men du är osäker på att du vill göra ett sådant gigantiskt steg, kanske ni två kan arbeta tillsammans för att bygga upp en vänskap innan du försöker ingå ett engagerat förhållande. I linje med detta, om ditt ex har kommit tillbaka för att diskutera och till och med be om ursäkt för hur saker slutade, kan du använda detta som ett katartiskt ögonblick för dig själv och hitta den nedläggning som har hindrat dig från att gå vidare för gott i alla bemärkelser.