Är det en nackdel att prova flera flyginstruktörer?

18

Min lokala flygplats har en del 61 flygskola och ger eleverna möjlighet att välja bland tre certifierade flyginstruktörer. Farhan och andra har skrivit utmärkta förklaringar om egenskaper för att leta efter instruktörer.

Annat än bortkastad tid och pengar, finns det någon nackdel att göra en "Introduktion till flygning" lektion med var och en av de tre instruktörerna och se vilken jag gillar bäst? På samma sätt riskerar jag att åsidosätta CFI: s att jag tittar på andra alternativ?

    
uppsättning Peter 21.06.2015 20:32

5 svar

25

Nej . Definitivt prova mer än en CFI och helst mer än en skola . Detta är det smarta valet och jag rekommenderade regelbundet när jag var en aktiv flygskola CFI.

Du ska spendera massor av pengar - gör noggrannhet och spendera mer upp för att du inte slösar bort tid och pengar med någon vars undervisningsstil eller personlighet kolliderar med dig som student.

    
svaret ges 21.06.2015 21:09
17

Min första flyginstruktör var typ av en jerk. Du vet vilken typ: Första flygningen, "Låt oss ta planet för en SPIN", "Vad sägs om en BREAKFAST ROLL?" Efter några timmar i min träning var det en schemaläggningskonflikt och jag fick en annan instruktör - en militärpilot med tusentals timmar flygtid och en helt annan attityd. Professionell. Han arbetade mig hårdare än den andra instruktören någonsin haft.

Flygskolan såg till slut min första instruktör. Han flyttade över fältet och tog på sig nya studenter på en annan skola. Då var dagen en av hans elever nästan sprang över mig i mönstret. De flyga en Cessna och jag flygde en Grumman. Tornet hade rensat dem efter mig, men de såg uppenbarligen aldrig ens mig och drog in i mönstret på nedvinden strax under mig. Lyckligtvis insåg jag och tornet vad som hände, så jag behöll precis höjden och förlängde det nedåtgående benet och tornet rensade Cessna framför mig.

När jag ringde flyginstruktören för att berätta om den närmaste missöden var hans attityd ganska cavalier. Han tycktes tro att det var roligt.

Handla runt. Om du kan hitta en militär instruktör med tusentals timmar av flygtid, är oddsen en mycket seriös lärare.

    
svaret ges 22.06.2015 08:51
12

Som sagt är det en bra idé. Du kommer att spendera mycket tid med den här personen i ett mycket begränsat utrymme, inte bara bör du lita på deras förmågor utan åtminstone komma överens med dem. FWIW Jag skulle inte betrakta det här slöseri med tiden då timmarna räknas till din totala och du kommer att lära dig nya saker när du försöker nya instruktörer.

    
svaret ges 21.06.2015 23:41
11

Jag tror att många instruktörer är en bra idé, eftersom du ser deras olika egenskaper och var och en har sin egen söta plats. Jag hade åtminstone 10 olika instruktörer för min PPL, och lärde mig mycket av skillnaderna som liksom deras likheter.

    
svaret ges 22.06.2015 02:09
3

Det går inte att prova olika instruktörer. Observera att instruktörer har olika styrkor. Vissa kan vara bättre att lära ut svänghjul och andra på instrument.

Ett problem är att du inte kommer att kunna skilja skillnaden mellan en bra instruktör och en bättre i ett flyg, om inte det är en personlighetsproblem. Från en teknisk synvinkel är det svårt att berätta.

Bättre instruktörer tenderar att få bokat och är svåra att schemalägga. Om din instruktörs schema ser riktigt full ut, det är ett gott tecken, han är en bra. Se också på deras flygupplevelse. Jag märker att de bättre instruktörerna brukar ha mer flygtid.

När du börjar flyga, var noga med att få "check rides" från andra instruktörer en gång i taget. Olika instruktörer har helt olika stilar och viktiga områden, så det kan vara mycket användbart att få "alternativa synpunkter" från tid till annan. En ny instruktör brukar lära dig nya saker. I den meningen kan även en dålig instruktör vara bra ibland för att de kan lära sig saker kanske din vanliga instruktör inte vet.

Akta dig för "lätta" instruktörer som bara mjuk sko allt. De är de finaste instruktörerna, men de är långsamma lärare och de kan vara avskedade och bara "gå med flödet" när de borde korrigera dig. Om en eller två instruktörer berättar att du inte ska flyga och inte klippas ut för att vara en pilot, är det enklaste du kan göra att hitta en enkel instruktör som bara samlar in dina pengar, även om han vet att du inte är pilotmaterial .

    
svaret ges 22.06.2015 19:37