30 roliga, gratis saker att göra om du är tonåring

Även om du är spänd för kontanter kan du fortfarande ha gott om kul med dina vänner. Nästa gång dina vänner ber dig umgås, föreslå en av dessa gratisaktiviteter istället för att gå ut och spendera pengar du inte har.

 1. Hoppa över den dyra kaféet och skapa din egen. Brygg några fina kaffedrycker, som chokladaktigt svart skogskaffe eller sött, kryddigt mexikansk kaffe. Om du verkligen vill komma in i kaféets stämning, läs poesi för varandra eller ha en öppen mikrofonkväll.
 2. Förvandla ditt vardagsrum till en aerobics-klass. Du kan hitta gratis träningspass online, på Netflix och på Motion TV.
 3. Besöka ett museum. De flesta museer har en eller två dagar i veckan när inträde är gratis. Kontrollera din stadsguide.
 4. Ha en brädspelskväll. Be dina vänner att ta över sina favoritspel och dra upp ur en hatt för att bestämma vilken du spelar.
 5. Titta på avsnitt av dina favorit-TV-program från barndomen. Hulu har massor av shower från de senaste 20 åren. Du kan också hitta några häftiga saker att titta på på YouTube.
 6. Gräva upp några jeans du aldrig bär och återvinn dem till något nytt, som ett bokomslag eller en praktisk tygväska. Pinterest är full av idéer.
 7. Hitta en bekväm plats i ett väl trafikerat område - som köpcentret eller parken - och titta på folk. Var dock artig; du vill inte göra någon obekväm.
 8. Spela några retro Nintendo-spel gratis online. En stark rekommendation: Adventure Island.
 9. Hitta ett djungelgymnastik på en lekplats efter att alla små barn har gått hem och har din egen urtagning. Gungor är roliga i alla åldrar.
 10. Ha en klänningbyte. Samla ihop alla kläder du aldrig bär och låt dina vänner göra detsamma. Lägg dem alla i en stor hög och byt sedan ut bitar och prova dem. Du lämnar med mer nya kläder du kan göra på en shoppingresa, och de är alla gratis!
 11. Ta din hund en lång promenad. Om du inte har en hund, låna en från en granne eller vän. Både hunden och ägaren kommer att uppskatta det. Bonus: Hundar brukar locka konversationer, och du kan få nya vänner på vägen.
 12. Stapla alla dina gamla tidningar tillsammans och ha en collage natt. Gör dem med en mottagare i åtanke - till exempel din pojkvän eller din mamma för mammadagen. Var självisk och gör en till ditt skåp. Eller dröm stort och skapa visionstavlor medan du tänker på dina framtida mål.
 13. Spela tennis på en fri bana i en offentlig park. Om det inte finns några fria banor av dig, spela sedan på din uppfart eller på en tom lekplats.
 14. Ha en tävling om att bygga snögubbe eller sandslott (beroende på vad som passar ditt klimat). Poängen här: Att bygga saker är kul. Och det är ännu roligare när du försöker vinna något.
 15. Hit stranden! Om det är för kallt att simma, gå bara en promenad längs stranden. Samla några vackra snäckskal eller njut av landskapet.
 16. Titta på ett slumpmässigt sportevenemang på ESPN, som bowling eller Scrabble. Gör det intressant genom att "satsa" på vem som kommer att vinna. Den som har rätt får välja nästa aktivitet.
 17. Baka kakor av ingredienser du hittar i ditt kök. Ge dem ut till dina favoritfolk.
 18. Gå åka nedför en närliggande kulle. Om du inte har en släde, använd istället ett (rent) plastskräpslock.
 19. Gå till köpcentret, bryt dig in i lag och se vilket lag som kan göra flest saker gratis (utan att stjäla, naturligtvis!). Tilldela en poäng för varje unikt föremål, som parfymprover och shoppingkassar. Laget med flest poäng vinner.
 20. Poola alla dina smink, nagellack och hårprodukter och ge varandra makeover. Lägg upp de slutliga resultaten på Instagram och se vad alla tycker om ditt arbete.
 21. Spela You Don't Know Jack, ett supersnarkigt trivia-spel tillgängligt gratis online.
 22. Gå en cykeltur. Välj din egen rutt eller se om det finns en kritisk masstur i din stad. (De händer vanligtvis en gång i månaden i 300 städer runt om i världen.)
 23. Bjud in några vänner för att spela videospel. Om du är trött på de spel du redan har, lägg ut en begäran på Facebook om att handla spel med en vän i ett par nätter.
 24. Låna ett par udda klingande filmer från biblioteket. Om de slutar suga är det ingen stor sak. De var trots allt fria.
 25. Gå till makeupdisken på köpcentret och få en gratis makeover. (Om du gillar vad makeupkonstnären gjorde, borde du förmodligen köpa minst en produkt som hon använde på dig. Det finns vanligtvis en relativt billig artikel att välja.)
 26. Gå på vandring och ta en paus någonstans vackert för att skriva poesi och använd din omgivning som inspiration. När du är klar med ditt arbete, läs och kritikera varandras arbete. Skicka dina favoriter till TeenInk eller skolans litterära tidskrift.
 27. Spela klassiska skolgårdsspel, som Foursquare, Double-Dutch, Tag och Kick the Can. Om du tycker att de här spelen bara är roliga för barn har du inte spelat med en massa tonåringar än.
 28. Spela basket i din uppfart, i parken, på skolans lekplats eller någon annanstans du kan hitta en ring. Om du inte är ute efter ett helt spel är det bara att spela Horse.
 29. Värd en pokerkväll med M & Ms som dina pokermarker.
 30. Kolla din stadsguide för att se vilka gratis festivaler, shower och museumsutställningar som finns i ditt område den här månaden. Öppna ditt sinne: Gå till (eller gör) något du aldrig har tidigare.