Ned att förstå varför min Schengenvisum vägrats

15

Jag ansökte om en schengenvisum, för att delta i några intervjuer i Tyskland. Jag är läkare, och en rekryteringsbyrå arrangerar alla intervjuer. De gav mig ett inbjudningsbrev med angivande att de skulle betala för mitt boende och utgifter i Tyskland.

Jag skickade detta brev till andra handlingar; Jag hade hotellbekräftelse från booked.com.

Min visum avslogs på grund av tre skäl.

 • Motivering för ändamålet och villkoren för den avsedda vistelsen lämnades inte
 • Uppgifterna om motiveringen för syftet och villkoren för den planerade vistelsen var inte tillförlitliga
 • Inget bevis på boende
 • Vad betyder det - var min inbjudan inte bra, eller var det att företaget bara uppgav att de skulle betala för boende och faktiskt inte tillhandahöll bevis på boende?

  Jag kan få en detaljerad inbjudan med angivande av var mina intervjuer kommer att ske, och även bevis på boende. Är det något annat som krävs? Jag är säker på att inget företag som bjuder in en person skulle ge mig sitt kontoutdrag.

  Varje inmatning hjälper mig mycket.

      
  uppsättning Manjunath Nagaraj 17.09.2014 19:52

  2 svar

  29

  Först är jag en doktor, av indiskt ursprung. Jag hade några intervjuer i Tyskland, och intervjuerna organiserades av ett rekryteringsföretag. De tog hand om mitt boende och min transport. De hade skickat mig ett inbjudningsbrev med angivande "vi bjudar så och så för intervju och vi tillhandahåller boende och transport". De hade inte nämnt datumen eller hade de nämnt exakt var de gav mig boende, så min visum avvisades. Anledningen var motiveringen att den avsedda vistelsen inte tillhandahölls, det dokument som lämnats för att motivera var inte tillförlitligt och slutligen inte ett bevis på boende.

  Vad jag gjorde rätt andra gången var: Jag bad företaget att skriva ett detaljerat inbjudningsbrev med datum för inbjudan, och också att nämna exakt var de ger mig plats att bo. Jag bad också att de skulle berätta om företaget i inbjudningsbrevet och till sist att ge kontaktpersonen till den person som de kan kontakta.

  Från min sida skrev jag ett detaljerat brev (det var 3 sidor långt). Jag hade nämnt alla små detaljer. När jag skrev tänkte jag ständigt vad viseringsofficer kommer att ifrågasätta. Så ett detaljerat brevbrev som nämna varje detalj om resan. Tillsammans med det gav jag mitt kontoutdrag och gav 4 separata dokument för att bevisa att jag lämnar Schengenområdet.

  De gav mig visum i 90 dagar trots att jag bara hade bett om 32 dagar och de gav mig mig om 24 timmar.

  Så moralisk av historia, skriv ett riktigt bra brev och tänk på alla små detaljer och ge ett bevis på motivering. Jag hoppas det hjälper människor som står inför eller kommer att möta min situation.

      
  svaret ges 25.09.2014 20:20
  9

  Jag är i Tyskland nu. Jag kommer tillbaka till denna webbplats för att se om jag kan hjälpa någon. För när jag behövde hjälp fick jag mycket information om hur man skriver saker.

  Jag vill skriva på vad inbjudningsbrevet ska innehålla, eftersom viseringen avvisades huvudsakligen som inbjudningsbrevet ansågs inte vara tillförlitligt.

  Om du kan prata med företaget som ger dig inbjudningsbrevet, fråga dem dessa saker som måste ingå om du vill ansöka om visum för företag.

 • Brevet ska vara på officiellt brevhuvud.
 • Det ska tydligt ange ditt namn som den person som bjuds in.
 • datumen bör tydligt nämnas. Dagen då de vill att du ska vara i Tyskland och den dag då de skickar dig av.
 • Om boende tillhandahålls tydligt skriv var den tillhandahålls. I mitt fall gav företaget mig det hus de ägde för mig att stanna. De nämnde adressen till huset tydligt och uppgav att jag kommer att stanna där under den önskade perioden.
 • fråga företaget om att ange orsaken till att du bjuds in.
 • Om möjligt kan företaget ge 2-3 linjer om vad de i grund och botten gör och varför du uppmanas. För mig tycker jag att det här hjälpt mig mycket eftersom konsulatet gav mig 90 dagars visum, även om jag hade bett om 30 dagar visum.
 • Om ytterligare saker som transport och mat tillhandahålls begära att det nämns tydligt.
 • Sist men inte minst fråga företaget att lämna uppgifterna, inklusive kontaktadress, telefonnummer och e-postadress till den person som de kan kontakta eller du kommer att vara i kontakt när du når Tyskland. De kallar denna "Ansprechpartner". Detta är ett måste om du vill ha ditt visum.
 • Jag hoppas att det här är till nytta för personer som söker affärsvisum.

      
  svaret ges 30.09.2014 11:48