Första gången orgasm

Att förbereda sig för din första orgasm är inte som att förbereda dig för din första campingresa. Det finns ingen lätt att följa checklistan som jag kan erbjuda som leder dig till allt du behöver för att komma till din destination säkert och i tid. Det beror på att det inte finns ett sätt att få din första orgasm. För vissa människor kommer deras första orgasm med liten ansträngning medan det för andra kommer som ett resultat av mycket arbete. Så vad du behöver för att "göra dig redo" för din första orgasm kommer att vara lika individuell som de orgasmer du så småningom har. Som sagt, det finns lite information och några tips som kan visa sig vara användbara på vägen mot din första orgasm.

Förstå hur orgaser fungerar
Orgasm är en komplicerad händelse som inkluderar fysiska, psykologiska, emotionella och för vissa människor andliga komponenter. Vissa människor verkar ha orgasmer lättare än andra. Det finns flera teorier om varför detta kan vara, men de som teoretiserar om orgasm gör det vanligtvis ur sitt perspektiv (t.ex. läkare kommer att prata om orgasm främst som en fysiologisk händelse, psykologer är mer intresserade av den mentala upplevelsen). Om du är den typ av person som orgasmer är lätta för, har du förmodligen redan haft en. Annars kan du hjälpa dig själv lite mot din första orgasm genom att lära dig grunderna om vad en orgasm är och hur de fungerar.
Läs mer:

 • Vad är orgasm?
 • Vad är sexuellt svar?
 • Grunderna i kvinnlig sexuell anatomi
 • Grunderna för manlig sexuell anatomi


Ge dig själv din första orgasm
För många människor blir det lättare att få sin första orgasm på egen hand genom onani. Med onanering kan du tillhandahålla exakt den typ av stimulering du gillar, och allt ditt fokus och din uppmärksamhet kan handla om dig och ge dig själv glädje. Om du är någon som redan har haft negativa sexuella upplevelser, kan det vara det enda sättet att känna dig trygg nog att låta din vakt vara nere att ha din första orgasm på egen hand. Det finns ingen teknik som garanterar en första orgasm, men nedan är några praktiska tips som kan visa sig användbara. Det är också värt att notera att för många kvinnor sker deras första och enklaste orgasm med hjälp av en vibrator.
Läs mer:

 • Onani Tips för kvinnor
 • Onani Tips för män
 • Använda vibratorer

Har jag redan haft min första orgasm?
Delvis på grund av de extremt blandade meddelandena vi får om sex och den begränsade information som de flesta av oss får om våra kroppar och vår sexuella potential, kan sexuella händelser som vår första orgasm komma med många förväntningar, bra och dåliga. Innan du har haft din första orgasm kanske du har hört otroliga saker, eller sett referenser i filmer och andra populära media, om den otroliga, livsförändrande upplevelsen av orgasm. Att ha din första kan till och med vara lite besviken efter all denna hype. Mängden felinformation om sexualitet och orgasm kan också göra det svårt för vissa människor att veta om de har haft en orgasm eller inte.
Läs mer:

 • Hur kan jag veta om jag har haft en orgasm?

Svårigheter med första gången orgasm
Vissa människor har stora svårigheter att få sin första orgasm. Om du har försökt en stund och fortfarande inte har haft en orgasm betyder det inte nödvändigtvis att du aldrig kommer att ha en. Vad det betyder är att du har en möjlighet att tänka på de olika delarna av orgasm och försöka lista ut var du kan fastna. Kom ihåg att orgasm är fysisk, emotionell och psykologisk. Om du känner att du inte kan orgasm kan det vara ett problem inom något av dessa områden. Här är några bra frågor att ställa dig själv och lite information om vanliga orsaker till att människor har svårt med orgasmer.
Läs mer:

 • Varför kan jag inte få orgasm?
 • Orgasmstörningar


Kan jag ge någon annan sin första orgasm?
Onani fungerar inte för alla som ett bra sätt att få en första orgasm, och det finns verkligen människor vars första orgasm är med en partner. Med det sagt, om du vill "ge" din partner sin första orgasm måste du veta att de måste vara ombord med planen och det är en gruppinsats, där du faktiskt spelar en stödjande roll. Orgasmiskt svar kan produceras som ett resultat av tillräcklig fysisk stimulering (även om det inte alltid fungerar på det sättet). Men om målet är att din partner ska känna nöjet med en orgasm måste de vara redo och villiga. Om din partner inte har haft en orgasm och de vill ha din hjälp är det första du ska göra att läsa om hur orgasmer fungerar (se ovan). Nästa steg är att prata med din partner om vilken typ av beröring de tycker om och hur mycket en ledning de vill att du ska ta. Slutligen kan det vara bra att lära sig lite om olika sexuella tekniker, så länge du skräddarsyr dem för dig och din partner och aldrig kommer till den punkt där du följer med som ett recept och ignorerar vad som händer precis framför dig. Mer:

 • Prata om sex med en partner
 • Sex Hur Tos


Vad kommer efter din första orgasm?
Folk säger att du aldrig glömmer din första gång. Det kan vara sant, men det är inte alltid bra! Om du är som de flesta kan din första orgasm ha hänt under mindre än idealiska omständigheter för bra sex. Du kanske har distraherats, det kan ha gått snabbt, du kan ha fått några drinkar, du kanske har varit nervös för att någon skulle fånga dig, listan fortsätter. Den goda nyheten är att när du har din första orgasm, om du gillar det, kan det bli mycket bättre därifrån. Det verkar också vara så att orgasmer föds orgasmer. Ju fler orgasmer du har, desto lättare blir det för orgasm och ju fler orgasmer du kommer att få i framtiden.
Läs mer:

 • Olika typer av orgaser
 • Bygga bättre orgasmer
 • Böcker om orgasmer