Förstå din stenbockssol

Datumen: 21 december till 21 januari

Högsta uttryck: Ambitiös, självberoende, disciplinerad, uthållig, resursfull, kreativ, tålmodig, familjeorienterad, engagerad, självmotiverad, mogen, pålitlig

Skuggsidan: Materialistisk, allvarlig, melankolisk, strikt, pessimistisk, kontrollerande, avvisande, snobbig, status-sökande, hänsynslös, auktoritär

Kvalitet och element: Kardinal och jord

De med solen i Stenbocken utstrålar en känsla av att vara ansvariga, och det är de vanligtvis. Du har nog hört att Stenbocken åldras i omvänd ordning. Det verkar som om det finns en mognad utöver deras år, även när de är unga. Stenbocken är Zodiakens gamla själ.

Teen Capricorn kan vara studious och lockas till äldre musik och filmer. Stenbocken dras till vad som är långvarigt och tidlöst. Några saker som Stenbockar gillar är antikviteter, vinylskivor, arvsmycken och ädla metaller.

En Stenbock som vet vad han eller hon vill ha tyst planerar på lång sikt. En ung Stenbock som längtar efter ett mål kommer sannolikt att få det eftersom det är så framträdande i deras sinne.

Vissa kan känna sig osynkroniserade med det moderna livet och dess övergående eller "kasta bort" kultur. Han eller hon sticker ut om de håller sig till sina normer och agerar som om de är i en meritokrati.

Världsligt och klokt

De kan sträva efter status och makt, och vissa stenbockar från mörka sidor kommer dit på något sätt som behövs. Ett drag hos SeaGoat är ovanligt upptagen av verkligheten och klättrar upp för framgångsstegen.

Dessa är de fysiska världens mästare och beundrade allmänt för vad de kan åstadkomma. Vissa har mycket ansvar när de är unga och kan ta på sig föräldrarollen.

Ett drag är att vara lugn i en kris. Titta på ditt Sun's House-diagram för att se var ditt uppdrag skrivs i fetstil. Detta avslöjar vilka typer av aktiviteter och livets allmänna sfär som spelar ditt centrala syfte.

Vinters barn

Om Stenbocken åldras i omvänd riktning verkar de bli barnsliga och behålla en ungdomlig glöd. En förkärlek för melankoli skapar ett unikt filter för Stenbockhumor som är känt för att svänga mot det mörkt absurda.

En försvarningsfästning kan hålla nyfikna och uppriktiga i avstånd i deras liv. För hela världen kan detta ge Stenbocken en avlägsen känsla som är spännande, men de som klarar lojalitetsprovet får se en mer utsatt sida. I själva verket är de intresserade av att hålla ut band och ser ofta till familj och långvariga vänner för emotionellt stöd.

Solen i Stenbocken har en intensiv drivkraft för prestationer som aldrig släpper upp. De strävar efter en personlig kvalitetsnivå, även om resten av världen nöjer sig med medelmåttighet. De som bedriver konsten har en disciplinerad inställning som skiljer dem från bara drömmare. Om Stenbocken verkar allvarlig är det kanske för att de har så mycket att göra. De dröjer inte länge i lediggång eller vilar på sina lagrar när det finns berg att klättra.

Stenbockar faller ibland i mörka stämningar som verkligen kan dröja kvar. De styrs av Saturnus och att vara seriös eller saturnisk kommer med paketet. De lever med en intensiv känsla av dödlighet (Saturnus styr tid och åldrande), och detta är en motivator men också en bummer. Det kan vara svårt att väcka en Stenbock ur sin funk - ibland tar det bara tid.

Stenbock i kärlek

I romantik gick Stenbocken bra som hälften av ett maktpar. Idealet skulle vara någon de kan respektera, men låter dem också ta ansvar för det mesta. När de väl är lyckliga, kommer de att gå vidare med att bygga både ett imperium och ett mysigt hemliv.

Stenbock i kärlek har ett smart öga för dem som hjälper dem materiellt eller karriärmässigt. De har också en tendens att vara traditionella och kan skjuta upp engagemanget fram till senare i livet.