Varför ger Tolkien inte Aragorn en duell? [stängd]

-5

Det här är lite mer fläkttjänst än vad som är vettigt från ett litterärt perspektiv. Aragorns ställning bekräftas som ledare och inte nödvändigtvis en hjälte eller en slayer, det är sant. Men det räknar inte med att han kunde ha haft en. Jag ser inte saken att ha en symbol för kungskapet vara ett svärd utan att använda det meningsfullt. Om det inte skulle bli någon personlig kamp, varför varför inte Tolkien bara utesluta Andúril och behålla alla andra symboler på hans kungskap? Ändå är det den viktigaste symbolen han bär.

Tolkien talade någonsin om varför han inte skapade en duell för Aragorn? Eller saknar jag bara något i hans karaktärisering och i själva verket behöver Aragorn inte en duell?

    
uppsättning Har Ton 29.09.2017 20:53

1 svar

7

Jag är inte medveten om att Tolkien någonsin nämnde detta specifikt (även om det finns de på webbplatsen som skulle kunna bättre än jag skulle undersöka det). Tänk dock på ett par saker:

  • Andúril används faktiskt i strid. Aragorn använder den mot Wargs and Orcs i och runt Moria under slaget vid hjälmens djupa, i slaget vid Pelennor-fälten, och förmodligen i slaget vid Morannon.
  • Svärdets främsta betydelse, och orsaken till introduktionen i första hand, är inte som ett vapen utan som en arv. Svärdet är där för att det ansluter Aragorn med Isildur, källan till hans anspråk på Gondors tron; och för att den etablerar honom som en nobleman av numenoransk härkomst.

Det är inte oerhört att ha dueller, eller åtminstone en-mot-en, i episk litteratur av typen inspirerande Ringenes Herre . Sir Gawain och den gröna riddaren , som Tolkien översatte, har en. Beowulf , som han också började översätta, har tre. Men med tanke på att Aragorn använder sitt svärd i strid och med sin primära betydelse som en arv, kanske såg Tolkien inte ett behov av en duelscen. Han kanske inte ens har tänkt på det.

Som en sidotal är jag inte säker på vem som skulle ha varit en lämplig motståndare för honom. Han kunde inte vara den som dödade häxkongen. Tolkien önskade särskilt Éowyn och Merry att ha det jobbet. Saurons mun behövde springa ifrån Aragorns utstrålade majestät. Jag vet inte vem som annars skulle ha varit tillgänglig för jobbet.

    
svaret ges 29.09.2017 21:12