Är denna homebrew Bardic College balanserad? [stängd]

4

Jag Homebrewed en Bard högskola efter att ha beslutat att skapa en Intimidation bard och finna att inga högskolor gjorde det i den utsträckning jag hade hoppats.

Är några av dessa förmågor överstyrda, underpowered eller värdelösa? Om så är fallet, varför? Dessutom kräver någon av dessa färdigheter ytterligare förtydligande?

College of Torment

Intimidation Expert:

På 3: e nivå får du kunskaper i Intimidation-färdigheten; Om du redan har denna färdighetskunnighet, fördubblas din kompetensbonus för eventuell förmåga att kontrollera att du använder den.

Dessutom får du Advantage on Charisma (Intimidation) kontroller mot varelser med mindre än hälften av deras totala Hit Points, som är benägna, gripna eller på annat sätt inte kan flytta, eller som har färre nuvarande allierade än du gör. Det här sista villkoret gäller inte om några närvarande allierade är ömsesidiga.

Menacing Stare:

Börja på 3: e nivå kan du försöka skrämma en fiende som en bonusåtgärd på din tur i strid. För att göra det, gör en Charisma (Intimidation) kontroll mot ett varelse du kan se inom 15ft. Varelsen måste lyckas med ett visdomsbesparande kasta med en likström som motsvarar din kontroll. På en misslyckad sparad blir attacker mot denna varelse nytta till början av nästa tur.

Skrämmande Interrogator:

På 6: e nivå, välj ett av följande som din föredragna metod för tortyr: brand, vatten, syra, piercing eller bludgeoning.

När du gör en Charisma (Intimidation) kontroll mot ett varelse efter att ha skador på den valda typen på den, måste den varelsen lyckas med ett visdomsbesparande kasta eller bli rädd för dig i en minut. DC för denna kontroll är 8 + din Charisma modifierare + din färdighetsbonus.

Du har fördel på Insight (Wisdom) kontroller för att urskilja om en varelse som är rädd för dig ligger. Du kan också direkt använda en användning av din Bardic Inspiration dö och lägga till den i din rulle. Om du rullar en naturlig 20 när du gör en Charisma (Intimidation) kontroll, kan målet inte medvetet ligga till dig.

Rädsla Monger:

Vid 14: e nivå ökas det effektiva intervallet av Menacing Stare till 30 ft.

Alla fientliga varelser som drabbas av dina Menacing Stare eller Fear Monger förmågor måste lyckas med ett visdomsbesparande kast när en av dess allierade släpps till 0 träffpunkter medan de är inom 15ft av den eller vara rädda för varelsen som sköt skadan för en minut. DC av denna räddning är lika med 8 + Charisma modifieraren av varelsen som hanterar skadan + mängden överskjutande skada efter målet når 0 träffpunkter.

Om en varelse som skräms av Fear Monger är reducerad till 0 träffpunkter, måste någon av dess allierade inom 15 fot göra ett visdomsbesparande kasta eller bli rädd för den varelse som gör skadan till dess att den första varelsen börjar. DC av denna räddning är lika med 8 + Charisma modifieraren av varelsen som hanterar skadan + mängden överskjutande skada efter målet når 0 träffpunkter.

Du och dina allierade drar fördel på attackrullar mot fiender som är rädda på det här sättet.

När en varelse som är skicklig i Charisma (Intimidation) är den som hanterar skada, läggs deras kompetensbonus också till spara DC i båda fallen.

    
uppsättning Robotex 05.06.2018 17:09

1 svar

5

Nej, jag tror inte att den är balanserad.

Det finns många bra idéer här, och för det mesta tycker jag att det är ganska genomtänkt. Mitt främsta problem är med Fear Monger. Som skrivet kan Fear Monger spridas utan bard. En fiende kan bli hotad, hans allierade dödad och dödade sig själv och fruktade dem som var omkring honom. Det är bra. Problemet jag har är att då kan barden slås ut, och rädslan kan fortsätta sopa genom fienden så länge som en fiende dog varje minut. I en storskalig kamp skulle detta vara löjligt kraftfullt.

Saker du kan göra för att begränsa detta:

  • Kräv en reaktion från bard för att utlösa Fear Monger.

  • Kräv mördaren att vara bard. (Ganska allvarlig nerf, men det skulle göra det mer balanserat)

  • Kräv koncentration för Fear Monger.

  • Håll en varelse immune mot Fear Monger i X timmar om de lyckas spara.

Övriga kommentarer

Jag gillar Intimidation Expert, men jag skulle sänka det övergripande villkoret helt och hållet. Att överträffa en jätte tre till en är inte särskilt skrämmande, och även mot människor tycker jag att det är för lätt att få en talfördel.

MS är tillräckligt stark för att du kanske vill begränsa det på något sätt. Det är nog bra, men det är på den starka sidan.

Jag skulle inte ge en lista över skador för TI. Jag skulle bara ha bard välja en skada typ av deras val. Jag tror inte att det skulle öka kraften i förmågan väsentligt, och det låter bardspelet spela vad de vill.

Ska varelser som är oroliga för rädsla vara en hård räknare mot denna byggnad? Jag skulle antagligen säga, men det kan vara svårt att springa in i en kamp som negerar de flesta av dina förmågor.

Rädsla Monger är komplicerat. Att försöka springa under en kamp kan vara mer problem än det är värt. Att göra det enklare skulle förmodligen göra det lättare att balansera och spela.

    
svaret ges 05.06.2018 18:21