Var Boomer menat att faktiskt döda den här personen och i så fall var varför hennes försök att så dåligt?

21

I slutet av serien en av Battlestar Galatica ser vi Boomer skytte Adama två gånger i kroppen på nära håll tomt område. Som en medlem av militären (och en Cylon), om hennes avsiktliga avsikt var att döda honom, så skulle det säkert vara så effektivt med ett huvudskott på ett sådant avstånd. Jag inser att det bara är sci-fi och gör en bra årstid cliffhanger, men med tanke på showens ofta gritty realism (som ska applåderas) tycker jag att det är lite konstigt att om skaparna skulle göra ett sådant tillsyn.

Därför undrade jag om detta i själva verket är avsiktligt och menat att representera en kamp för henne att acceptera att hon är Cylon. Eller om det här är något ytterligare element i "Detta har allt hänt före" religiös aspekt av showen. Jag har tittat på serien, men inte tittat på och dokumentärer eller läst mer material om showen. Jag undrar bara om den här scenen har gömd mening eller bara där för dramatiska ändamål, eftersom det i krigssituationen här är ett hemskt militärt beslut och missat tillfälle (från en Cylon-persepektiv).

    
uppsättning bazz 18.04.2013 20:11

3 svar

20

Detta förklaras faktiskt i Planen . Cavil beordrar henne att döda honom, men hon kunde inte göra det eftersom hon inte var helt in control som sovande agent och mänsklig del av henne ville inte gör det. Därför sköt hon bara inte honom i huvudet (eller inte slog honom flera gånger), scenen skulle visa kampen inuti henne.

Hon berättar också för Cavil efter skottet att hon förlorade den bästa delen av henne när hon gjorde det.

btw om du inte har sett planen rekommenderar jag det. Det förklarar lite bakgrund på historien och ger mening åt vissa scener. (Det är inte en dokumentär, det är bara en del av berättelsen med några scener som har klippts från serien.)

    
svaret ges 18.04.2013 20:58
19

Alla som tränar att använda en pistol får veta skjutcentrum kroppsmassa . Det är borrat i dig. Vissa får special sniper utbildning för att ta andra svårare skott, i gisslan situationer och whatnot, men det är inte normen. Skyddscentrets kroppsmassa är det snabbaste sättet att fälla någon, och allmänt sett det mest dödliga sättet också. De var inte dåliga skott, han fick just läkarvård snabbt.

Hade hon försökt skjuta honom i huvudet, är hon ännu mer sannolikt att missa. Och förutsatt att hon slog, kommer det inte nödvändigtvis att döda honom. Folk överlever också headshots. Din hjärna är inte en 1/8 tum under din hårbotten, den är mindre än du tror att den är, storleken på en grapefrukt. En kula kan tränga in i huvudet och avsluta det utan att någonsin ha någon hjärnskada.

Jag betygsätter hur det här avbildades som 100% exakt till det verkliga livet. Jag är personligen glad att de inte försökte "gå Hollywood" eller något.

    
svaret ges 18.04.2013 23:30
8

Jag tror att du är korrekt, och jag läste alltid den på så sätt att hennes misslyckande vid mordet var en inre konflikt mellan hennes mänskliga identitet och hennes cylonalitet.

Hon skulle vara den första vi ser ha en sådan konflikt, men inte den senaste ... notera också Caprica Six, och Boomer senare doppelganger, Athena som de går igenom showen.

Det fanns tidigare skott (t ex hennes självmordsförsök att förverkliga hennes Cylon-natur), som visar att hon var klart med problem att acceptera och anpassa sig till sin nya verklighet. Lägg till det faktum att hon (tillsammans med de flesta andra på besättningen) tycktes vara mycket förtjust i Adama som befälhavare, och det verkar ganska troligt att hennes mänskliga sida inte verkligen ville döda honom och kämpade hennes cylon programmering.

    
svaret ges 18.04.2013 20:24